A közönség díjazta a magyar építész mesebeli óvodáját

A Baumit Life Challenge 66 nemzetközi meghívásos építészeti díjon 22 ország 252 pályázata szerepelt 6 kategóriában (családi ház, társasház, középület, műemlék, felújítás és speciális homlokzati struktúra). Az épületeket 12 tagú nemzetközi zsűri értékelte. A madridi városházán megtartott díjátadón valamennyi kategória hat-hat jelöltje vett részt, köztük a magyar döntős, a Tóth Projekt Építésziroda képviseletében Tóth László építész. A hivatalos zsűrizésen kívül közönségszavazatok leadására is volt lehetőség, amelyet a középület kategóriában Katkics Tamás építész nyert meg, ezért ő is képviselhette hazánkat a nemzetközi gálán. Hajtás után mutatjuk a nyertes épületeket is!

DSC6894

A kategóriánkénti díj 6 660 euró volt, amelyet a családi házak közül a görög House H tervezéséért kapta meg a buerger katsota architects építész iroda.

057-photo-04

A társasház kategória díjazottja a ljubjanai (Szovénia) Balkonház lakópark lett, melynek építészei: Aleš Žnidaršič, Katja Žlajpah, Vesna Vraničar és Petra Marinšek.

1 6

A nyertes középület a Šebo Lichý építész iroda által jegyzett Shopping Centre Point lett (Breznóbánya, Szlovákia).

023n

Egy Kolozsváron felújított református templom kapta meg a műemlék-felújításért járó díjat, a rekonstrukció építésze az M&M Design iroda volt.

2-cj-biserica-reformata-decorint

A Residenz Josefstadt Hamerlingparkot (Bécs, Ausztria) választotta a zsűri a felújítás kategória legjobb épületének, amely a Marazzi + Paul építész iroda munkája.

titel-a94r8920

A különleges homlokzati megoldásért járó díjat az Am Bramschkontor lakópark kapta, amely a németországi Drezdában épült Nadja Häupl és a Heidelmann & Klingebiel iroda tervezésében.

nennung-fotograf7 1
Janotte Rosalie - Baumit GmbH

A Baumit Life Challenge 66 verseny 16 600 eurós fődíját pedig egy óvoda nyerte, amely a szlovákiai Limpakban épült Martin Rezník, Matúš Polák és Juraj Makový tervei alapján.

005fin

A Baumit Life Challenge 66 nemzetközi építészeti versenyen 19 magyar projekt szerepelt. Közülük a családi ház kategóriában az első hat jelölt közé került a Tóth Project Építésziroda által tervezett budapesti villaépület.

3e7e0142

A pályázathoz tartozó közönségszavazás során a középület kategóriában a legtöbb voksot a szabadszállási óvoda épülete kapta, melynek építésze Katkics Tamás.

hu34-02
Benedek Bognar

Ha még több nevező munkája érdekli, vagy több képet szeretne a győztes házakról, kattintson ide!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek