Így tegye bohémmá otthonát!

Nemrég összeválogattuk, melyek lesznek az idei év legmenőbb lakberendezési trendjei, amiből kiderült, hogy a hatvanas-hetvenes évek stílusa lesz a következő szezon fő csapásvonala. Ezúttal a Harper's Bazaar összeállítása alapján készítettünk egy inspirációs anyagot arról, hogy mégis milyen ötletekkel tehetjük kellőképpen bohémmá és hippissé lakásunkat. Részletek a hajtás után!

Felkapottak a marokkói stílusú párnák és ágytakarók, amik idén elsősorban a semleges színekkel berendezett lakásokban mutatnak igazán jól.

Bátran kombináljuk egymással az egymástól eltérő színárnyalatokat és mintákat. Jól mutatnak a fehér falakra helyezett gazdag textilek és egzotikus növények is a térben.

Legyen az sok-sok apró cserepes növény vagy hatalmas fali növény, garantáltan bohém hangulatot fog kelteni egy letisztult stílusú hálószobában.

The perfect place to wake up every morning * pic via @urbanjungleblog

Una foto publicada por Fiddle + Fig (@fiddleandfig) el

A nyári fesztiválok hangulatát idézik a belső vagy külső térbe felhelyezett színes papír lámpák, feltétlenül szerezzünk be pár darabot a nyári teraszbulikra!

Nemcsak a nőket vonzza mágnesként, de szupermenőségnek is számít kitenni a falra vagy egy sarokba a régi gitárokat, ami a szoba dísze is lehet egyben.

Gear from @henrikdall #GuitaristsUnite

Una foto publicada por Guitarists Unite! (@guitarists_unite) el

Ne szégyelljük, ha szeretjük a feltűnő színeket és mintákat, idén igazán menőnek számít a legcsicsásabb mintájú anyaggal áthuzatni a megunt kanapét, fotelt vagy párnát.

Cherry Creek Traditional #interiordesign #lounge #boldpatterns

Una foto publicada por Andrea Schumacher Interiors (@andreaschumacherinteriors) el

Ne feledje, egy igazán bohém lakásban sosem elég a színekből, mintákból és növényekből.

********

Una foto publicada por Joey, Mark, And Bridget ** (@ball_and_claw_vintage) el

2016-ban nemcsak a divatvilágban, de a lakberendezésben is érvényes a több az több elv, tehát ne érjük be csak egy színes párnával, bátran tárazzunk be belőlük. Idén különösen népszerűek az ikat minták inspirálta szövetek.

A beton mellett újra divatba jöttek a fából készült asztallapok is. Az egyszerű, de mutatós darabot már nem nagyon kell mivel feldobni, bőven elég rá egy színes cserepes növény vagy néhány színes párna a körülötte lévő székekre.

Ha igazán hippis lakást szeretnénk, akkor nem szabad félnünk az eklektikus dekorációktól, a különféle festményektől, poszterektől és csicsás díszítésektől sem.

A hatvanas-hetvenes évek önfeledtségét idézi a padlóval szinte egyszinten lévő ágy vagy matrac, ami leginkább az újra divatba jött egyterű lakásokban mutat jól.

A bohém lakások elengedhetetlen tartozékai a fából készült, régies hatást keltő bútorok, horgolt ágytakarók, függönyök és a kopottas szőnyegek.

Interior inspiration spotted at @loomandkiln. My dreamiest of dreamy color palettes- how could you not have sweet dreams in that room? #sweetdreams #houstoninterior #myartistlife

Una foto publicada por Summer Lydick * #WORKINGARTIST (@summerlydickart) el

A konyhákban is visszatért a hetvenes évek, ha unja már a fehér falakat, bátran tegyen fel valami elborultabb, virágokkal, levelekkel vagy éppen esernyőkkel díszített tapétát a falra!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek