RAKTÁR

Készítsen divatos lebegő polcot egyszerűen!

2016. május 24., kedd 14:13

A lebegő polc igazán mutatós, divatos lakberendezési kiegészítő, de mi lenne, ha még a polc lapját sem lehetne látni? Ha úgy tűnne, mintha a könyvek csak úgy megmaradnának a falon? Már egy ideje hódít ez a fiatalos, de mégis nagyon egyszerű polcötlet, ami ugyan nagy teherbírással nem rendelkezik, de a megjelenése (vagyis épphogy annak hiánya, azaz a láthatatlanság) mindenért kárpótol minket.

A láthatatlan polcot az interneten is meg lehet rendelni nagyjából 4-6 ezer forintos áron, amiért már egy normál polc is simán beszerezhető, vagyis nem éppen olcsó dologról van szó. A külföldi webáruházak látogatói azonban már jól tudják, hogy sok dolog meglepően olcsón rendelhető. Az Amazonon a polc már 11$-os áron megtalálható, de persze ehhez hozzá kell számolni még a postaköltséget is.

Kép: amazon.com
Kép: amazon.com

Szerencsére az elkészítése sem ördöngösség, az egyetlen szívfájdalom, hogy egy keményfedeles könyvet fel kell érte áldozni. A munkához a következőkre lesz szükség:

  • Csavarhúzó
  • L vas, vagy sarokvas (lehetőleg nagyobb és erősebb, hogy jól tartson)
  • Keményfedelű könyv, mely az áldozat (azaz maga a polc) szerepét játssza
  • Ragasztó
  • Szőnyegvágó kés (sniccer)
  • Csavarok
  • Fúró és egy mérőszalag

A keményfedelű könyvet nyissa ki – a kemény fedél felhajtása elég - és illessze bele az L vasat. Rajzolja körbe, majd a kés segítségével a könyv lapjaiból metsszen ki a rajz mentén egy akkora mélységű darabot, amibe a vas belesimul. Ha ez is megvan, akkor a csavarokat hajtsa bele a lapokba – ehhez érdemes előfúrni a lukakat-, majd a könyv két szélénél is rögzítse össze a lapokat csavarokkal. Arra kell figyelni, hogy a csavar vége ne fúrja át a felső kemény borítót, de alul se emelkedjen ki a síkból. Az árván maradt kemény borítót alaposan ragasztózza be és ragassza a lapokhoz. 

Kép: amazon.com
Kép: amazon.com

Ezzel gyakorlatilag készen is van a polca, már csak a falra kell felerősíteni az L vas másik végét, és elkezdheti rápakolni a könyveket. Túlságosan sokat azonban nem bír el, mert a vas meghajlik. Ha sok könyve van, akkor sok ilyen polcot készítsen, vagy válasszon erősebb vasat, ennek a teherbírása is nagyobb. Ez ugyan drágább is lesz, de az alap L vasak ára sem éri el az 500 forintot, tehát ez sem lesz olyan megterhelő kiadás. A falra tapadva maguktól lebegő könyvek látványa pedig tényleg megéri.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés