Alternatív ötletek, ha unja az egyszerű képkereteket

A képek, különösen a családi képek elhelyezése nem kis kihívást jelent. Nemcsak azért, mert jellemzően elég sok van belőlük, hanem mert többnyire nem kifejezetten mutatós az elrendezésük. Persze, a képek látványa szép emlékeket idéz, de azért ha lehet, akkor érdemes az elhelyezésüket is úgy megoldani, hogy az szép, kreatív és egyedi legyen. Mutatjuk a lehetőségeket.

Akár hiszi, akár nem, ez is képkeret lehet
Akár hiszi, akár nem, ez is képkeret lehetaliexpress.com

A falon

Ha a képeit szereti a falon tudni, akkor a keretekbe foglalt fotók jelenthetik a megoldást. Ez nem újdonság, de azért a mikéntet bőven lehet változtatni. A legtöbb lakberendezési áruházban kaphat olyan nagy képkereteket, melyekbe egy sor kisebb fényképet tehet. Mivel családi fotókról van szó, amelyeken sokszor igazán csak az egyes alakok az érdekesek, így rendezheti a fotókat úgy, hogy azok kisebb-nagyobb átfedésben vannak egymással. De akár az is lehetséges, hogy valamilyen minta szerint is rendezheti őket a keretbe. Ha pedig nem egy, de rögtön három keretet is vásárol, akkor a hatás igazán átütő lesz.

Ha kisebb keretekben gondolkozik, válasszon ki 12 igazán jó képet, amiket foglaljon keretbe, lehetőleg ugyanakkorába. Hogy álló, vagy fekvő képekről van szó, az mindegy is, a lényeg, hogy rendezze őket körbe a falon (tipp: ha két ceruzát összeköt egy cérnával, használhatja körzőként, így pontos lesz a kör). Ezután már csak egy régi órára lesz szüksége, pontosabban az óraszerkezetre a két mutatóval (ha nincs ilyen, az se baj, hiszen néhány száz forintos áron meg is rendelheti): szerelje a kör közepére, és máris lesz egy teljesen egyedi, képes órája.

Kép: houzz.com
Kép: houzz.com

A családfa szintén szellemes elrendezési lehetőség a családi fotókhoz. Ezt tökéletesen megoldhatja falmatrica segítségével, bár a dolog nem éppen olcsó, hiszen az ára 8500 forint körül mozog (és természetesen csak stilizált, nem tudja vele a valós családi kapcsolatokat ábrázolni). Cserében azonban a legtöbb ilyen matrica úgy készül, hogy a kereteket is tartalmazza, így tényleg csak a fényképeket kell hozzátenni (ráadásul, ha nem véglegesen rögzíti őket, akkor akár cserélgetheti is őket).

Kép: sooters.hu
Kép: sooters.hu

Keretek nélkül

Amikor a családi fotókkal dolgozunk, akkor érdemes elhagyni egy kicsit a szokásokat. Végül is ki mondta, hogy a képeket csak a falra lehet tenni, vagy hogy feltétlenül kell hozzájuk a keret? Egy dohányzóasztal is tökéletes lehet a megoldásra: nem kell hozzá más, csak egy, az asztallap méretével megegyező üvegtábla. A képeket rendezze el az asztallapon tetszés szerint, majd tegye rá az üveglapot. A takarításnál azonban figyeljen oda a nedvesség alkalmazására, nehogy befolyjon a képekhez a folyadék.

Ma már arra is van lehetőség, hogy ha ezt szeretné, a családi élmények a kanapén köszönjenek vissza. Léteznek vállalkozások, akik digitális formában megkapott fotókból legyártják a kívánt párnákat. Ez sem olcsó mulatság, hiszen párnánként 3500 forint körül mozog egy-egy huzat ára, de garantáltan egyedi lesz tőle az ülőgarnitúra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek