Mutatjuk 2016-os év legjobb épületeit!

Február elején három magyar projekt, a dabasi ravatalozó, az újpesti Főplébánia és a szentkúti zarándokközpont is bekerült az egyik legismertebb építészeti portál, az Archdaily.com által szervezett Building of the Year 2016-os pályázatának jelöltjei közé. A lap a napokban zárta le a szavazást és kihirdette az év legjobb épületeit és azok tervezőit.

Az előző évekhez hasonlóan idén is sokan szavaztak az olyan Pritzker-díjas sztárépítészekre, mint Renzo Piano, vagy a nemrég webshopot is indító Herzog & de Meuron, de olyan feltörekvő fiatal tehetségek is bekerültek az év legjobb építészei közé, mint Tim Greatrex, Elisabete de Oliveira Saldanha vagy Hiroshi Nakamura, aki az elmúlt évek egyik leghatásvadászabb és leggicsesebb esküvői kápolnáját húzta fel Japánban.

Idén egyébként 55 ezren vettek rész a szavazáson és bár ezúttal magyar építészek nem jutottak be a finisbe, azért érdemes a galériára kattintani, ahol megnézheti, hogy milyen tervekkel lehetett felkerülni a szakmai lap menőnek számító listájára!

Oszd meg másokkal is!
Mustra