Múzeumnak is elmenne Ellen DeGeneres villája

Miután kigyönyörködte magát Caitlyn Jenner meseszép malibui villájában, csodálja meg az 58 éves sztárműsorvezető és humorista, Ellen DeGeneres, valamint felesége, a színésznő Portia de Rossi ízlésesen berendezett Beverly Hills-i otthonát. A házért közel 40 millió dollárt fizetett az építészetre fogékony híresség, aki nemrég könyvet is írt lakberendezési és műgyűjtői tapasztalatairól a lényegretörően egyszerű Home (Otthon) címmel - írja a Curbed.com.

„Belsőépítész akartam lenni, mikor 13 éves voltam" – ad magyarázatot a lakberendezés és építészet iránti rajongására az Emmy-díjas műsorvezető, aki több tucat lakást vásárolt és újított már fel az elmúlt 25 évben. Volt tehát miből merítenie, amikor saját ingatlanos valamint belsőépítészeti tapasztalatait kívánta megosztani a könyvben, amit az Amazon.com oldalán 17.50 dollárért, 4950 forintért rendelhet meg.

„A jó ízlés nem pénz kérdése” – állítja sok sztárhoz hasonlóan DeGeneres is, aki egyébként a Buff & Hensmann által tervezett és Melinda Ritz által lakberendezett (Sidney és Frances Laskes Brody által építetett )híres „Brody House-t” vette meg, majd időközben megszerezte a szomszédos telkeket is. A kaliforniai építészet egyik mintaháza pedig tele van kincsekkel, gyönyörű festményekkel, fotókkal, textilekkel és bútorokkal.

Jól láthatóan DeGeneres is előszeretettel keveri a 18-19.századi különlegességeket a vintage és a modernista elemekkel, a házban található műremekek közül nekünk nagy kedvenceink azok a székek, amiket Gerald Summers tervezett a harmincas évek közepén, de vannak Picasso, Andy Warhol és Jean Michel Basquiat festmények, belga koktélasztal a 19.századból, antik szőnyeg, az argentin Rirkrit Tiravanija féle ping-pong asztal, és nehéz szó nélkül elmenni a Serge Mouille féle lámpák mellett is.

A kisfilmre kattintva kigyönyörködheti magát a Hermés takarókban, Mark Grotjahn festményeiben, Ed Ruscha és Ruth Asawa munkáiban, a klasszikus könyvtárszobában, ahol a Clarke & Reilly székek, a 18. századi asztal és a Jean Prouvé vintage lámpa mellett DeGeneres afrikai maszk gyűjteménye is található. Kattintson!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek