Egyre többen fűtenek kandallóval

Vitathatatlan, hogy egyfajta dizájnforradalom zajlik a világban, melynek köszönhetően a lakástulajdonosok egyre bátrabban kísérleteznek a különböző formákkal, színekkel, de a lakhelyüket is sokkal gyakrabban váltogatják, mint például a múlt században. A luxus kályhákban és kandallókban utazó Paul Chesney szerint többek között ennek is tudható be, hogy a fatüzelésű kandallók is divatba jöttek az elmúlt évtizedben.

„Tíz évvel ezelőtt azok csináltattak kandallót, akik vidéken éltek, a városiak még egyáltalán nem gondolkodtak ilyesmiben” – mondja Chesney, aki szerint az is közrejátszik a „piac kibővülésében”, hogy a brit DEFRA jóváhagyta a kályhák városi használatát. Ennek köszönhetően pedig elsősorban az "okos" városrészekben egyre több otthonban fűtenek újra ilyen fatüzeléses módszerrel.

Chesney véleményével a The Wood Fire Handbook írója, Vincent Thurkettle is egyetért. „Felejtsd el a radiátorokat, egy radiátort nem lehet átölelni. A „tűz” egy olyan megmagyarázhatatlan szellemiséget hoz a szobába, amitől otthonossá válik a légkör” - állítja az íróvá avanzsált erdész, de hasonlóképpen gondolja a The Woodburner Handbook írója, Anthony Bailey is. Szerinte a kandallóknak köszönhetően a városlakók egy kicsit közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a természettel.

Уважаемые дамы и господа, компания "Jotul" на рынке более 160 лет! Модель F602 N - 75 лет! F3 и F8 - 35 лет! В связи с такими серьезными датами, Jotul проводит акцию по эти моделям, -10%. Акция уже заканчивается 31.10.2015 г. Будем рады помочь Вам стать обладателем норвежской продукции Jotul по сниженным ценам. #камины#печи#дымоходы#огонь#норвегия#официальныйдилер#белгород#строительство#Fireplaces#Stoves#jotul#norway#Highquality#premium#design#interior#fire#show#luxurystyle

Торговый Зал "Камины" (@kamin_interiors_studio) által közzétett fénykép,

Thurkettle azt javasolja, hogy amennyiben első alkalommal vesz kandallót, akkor mindenképpen kérje ki egy szakember véleményét, ugyanis van egy-két tényező, amivel számolni kell a beépítés előtt. Például, hogy „mindig egy mérettel nagyobbat válasszunk, mint amiről azt gondolnánk, hogy szükségünk van rá. Egy nagy kályhába könnyű kis tüzet rakni, de egy kisebb kályhába már nem olyan egyszerű nagyot" – mondja.

„Miután kiválasztotta a megfelelő méretet, csak azután gondolkodjon el a formában, a márkában és a színben. Kisebb kályhákat például a londoniaknak érdemes venni, mivel itt a házak is kisebbek, így a központi fűtés elég hatékony. Jó hír, hogy nemcsak a fekete az egyetlen lehetőség, nálunk például az elefántcsont árnyalat a második legkedveltebb a vásárlók körében” – mondja Chesney, aki szerint napjainkban a kályhák formavilága is egyre változatosabb. Túllépve a hagyományos, vintage és retro stílusú kályhákon, nagyon felkapottak a modern formák, a zománc és a pasztell árnyalatok, valamint a beton is a kandallódivatban.

Podzimní nálada #kolemkamen ... #cosy #dog #autumn #stoves #interior #design #kamna #cottagelife #fire

Kolem Kamen (@kolemkamen) által közzétett fénykép,

Chesney tapasztalatai szerint az egyre növekvő európai piacnak köszönhetően már nemcsak a zömök, viktoriánus stílusú "kockákat" keresik a vásárlók, de gyakran érdeklődnek a lekerekített formák iránt, legkeresettebb pedig a klasszikus Beaumont, valamint a modernebb stílust képviselő Shoreditch kályhák a vásárlók körében - írja a telegraph.co.uk.

Gemma Gordon-Duff belsőépítész szerint a lakásfelújításnál sem kell megijedni, ha egy új helyre szeretnénk átköltöztetni a kandallónkat, mivel manapság már vannak olyan innovatív lehetőségek, aminek köszönhetően nem kell feltétlenül szorosan a falhoz állítani a lakás díszét képező kandallónkat. Sőt, ha kellőképpen tágas a nappalink, akár a teret is megtörhetjük azzal, hogy a szoba közepére tesszük. Tehát ha már kiválasztotta a megfelelő kandallót, annak színét és a helyét is tudja már a lakásban, akkor már csak annyit kell tennie, hogy megtanulja begyújtani azt.

Уважаемые Клиенты, в связи с переездом логистического центра компании "Contura" - ведущего шведского производителя печей и каминов, в Нижний Новгород, Московские склады распродаются со скидками до 20%. Есть хорошая возможность приобрести печи и камины премиум-класса по сниженным ценам. Спешите. #камины#печи#дымоходы#белгород#отопление#дрова#дом#уют#дизайн#интерьер#Fireplaces#Stoves#Contura#sweden#luxurystyle#highlevel#Highquality#sale#design#interior#house#fire#show

Торговый Зал "Камины" (@kamin_interiors_studio) által közzétett fénykép,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek