Sosem lesz ilyen trendi lakásunk

Míg mi nemrég annak jártunk utána, hogy hogyan koppinthatja le hazánk egyik legmenőbb szupermodelljének, Mihalik Enikőnek a hálószobáját, addig a Vogue-nál az egyik legismertebb olasz divatmárka, a Marni tervezőjét, Consuelo Castiglionit kérték meg, hogy mutassa be lakását a kíváncsi olvasóknak.

Az 1959-ben született tervezőnő inspiratív otthona legalább annyira barátságos, színes és részletgazdag, mint az általa tervezett ruhaköltemények. A márka milánói üzletétől két perc sétára található otthonra az olyan természetközeli színek a jellemzőek, mint a kávészínű bársonnyal bevont kanapé, a mohazöld fotelek, vagy a matt csokoládébarna beépített polcok, melyek tökéletesen harmonizálnak a padlizsánszínű padlóval.

Oh yeah ***️ the home of #Marni Creative #consuelocastiglioni #interiors #interiorstyling via @vogueliving

Madeline McFarlane (@madelinemcfarlanestylist) által közzétett fénykép,

„Az asztalt az 1950-es években tervezték, egy milánói bolhapiacon vettem. A lámpák szintén az 50-es évekből származnak, ezekre a londoni Alfies Antiques Marketen találtam rá" – mondja a dizájner, akinek lakásában szinte minden falon vannak képek. Ezek nagy része családi alkotás, de van köztük néhány olyan neves művész festménye is, mint például Cindy Sherman, vagy Gary Hume, aki a tervező személyes jó barátja, még a divatház kapcsán is dolgoztak már együtt az elmúlt években. Castiglioni elmondása szerint cseppet sem törődik azzal, hogy honnan származnak a lakásban található kincsek, egyaránt vannak tárgyak, amiket bolhapiacról, antikvitás üzletekből vagy művészeti vásárokról szerzett be. Szerinte csak egy a fontos, hogy jól érezzük magunkat azok között a holmik között, amelyek között élünk.

언제나 멋진 여자 #데일리#일상#daily#consuelocastiglioni#marni

@park.setbyeol által közzétett fénykép,

„A heverő volt az első bútordarab, amit a lakásba vettem. Vörös brokát huzata volt és darabjaira volt esve. Én lila bársonnyal húzattam át. A szobor Valerio Berruti,a festmény pedig Gary Hume műve” – mondja a tervező, akinek lakberendezési ízlésén egyértelműen visszaköszönnek azok a letisztult építészeti vonalak, amiket annyiszor látunk a kollekcióiban is. A nappaliban található krémszínű, barna szegéllyel bevont alpaka szőnyeg is inspirálta a tervezőt a tervezés során: „ Imádom, csináltam már ehhez hasonló prémes kabátokat, táskákat és hátizsákokat is. Hasonlóképpen inspirálóak ezek a mélyzöld póniszőrrel bevont Arne Jacobsen székek is. Ez is egy olyan anyag, ami ugyanúgy jól működik egy táskán vagy egy kabáton is” - magyarázza a tervező, akinek falát unokaöccse dekorálhatta ki mókás falimatricákkal. Ha a fentiek alapján kedvet kapott hozzá, hogy prémmel vonja be bútorait, akkor ide kattintva talál rá DIY (Csináld magad) Youtube videókat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek