Féreértették az Ikeát, nincs szó visszahívásról

Az Ikea Malm komódját érintő termékvisszahívásról cikkez az amerikai sajtó. A termék állítólag két 2 éves gyermek halálát okozta az Egyesült Államokban, mert rájuk borult a falhoz nem rögzített komód. A bútorból eddig 7 milliót értékesítettek az amerikai piacon.

Megkerestük a céget kérdéseinkkel, hogy akkor pontosan mi is a helyzet ezekkel a komódokkal, amelyek 2002 óta elérhetőek. Az Ikea tájékoztatása szerint nem jelentettek be termékvisszahívást, hanem egy komplex kampányt indítottak el az USA-ban. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a bútor fiókjainak biztonságos beszerelésére, ill. a falhoz való rögzítésének fontosságára. Az Ikea a kampányt az Amerikai Termékbiztonsági Bizottsággal együttműködésben indította el. A Malm esetében így nem termékvisszahívásról vagy pusztán kiegészítő szerelőcsomag biztosításáról van szó, hanem az említett komplex biztonsági kampányról, amelynek részét képezi a komódhoz tartozó kiegészítőkészlet biztosítása is.

Ebben a februárban közzétett videóban pont erre a problémára hívják fel a figyelmet. Mi pedig csak azt tudjuk tanácsolni, hogy minden nagyméretű bútort rögzítsen a falhoz, ha kisgyerekkel vagy macskával él együtt. Jobb a biztonság. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra