Így lesz kávéspohárból fa

Csak Amerikában 400 millió kávét isznak meg naponta, ami 146 milliárd eldobható poharat jelent évente. Elképzelhetjük, mekkora mennyiségű szemét termelődik csak ezekből – éppen ezt elégelte meg a Reduce. Reuse. Grow nevű szervezet is: biológiailag lebomló poharakat alkottak, amelyek nemcsak 180 nap alatt lebomlanak, de őshonos virágok és fák magjait tartalmazzák.

A szervezet szerint a legjobb az lenne, ha a kávézók külön kukát tartanának fent ezeknek a poharaknak, amelyek néhány alkalom után használhatatlanná válnak. A Reduce. Reuse. Grow rendszeresen elszállítaná a tartalmukat olyan területekre, amelyek virág- vagy fahiányban szenvednek. Természetesen az is egy opció, hogy a vendégek megtartják a poharakat, majd ötperces vízben áztatás után saját maguk ültetik el őket. Egyetlen "adagnyi" növény egyébként később évente egy tonnányi szén-dioxidot szippantana magába.

pohár
Reduce. Reuse. Grow

A projektre kitalálói a Kickstarteren tízezer dollárt (2,8 millió forintot) lőttek be, de úgy tűnik, nemcsak ők találták jó ötletnek: március 15-én több mint a duplájával, 21 ezer dollárnyi támogatással sikerült lezárniuk a kampányt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek