no

Penge, négy lábon - a szinte láthatatlan asztal

A határok feszegetése a tervezők kedvenc elfoglaltsága a dizájn minden területén – a bútorgyártásban is, ahol Alexander Purcell Rodrigues tervező is ténykedik. Ő a jelek szerint a legminimálisabb megjelenésű asztalt próbálta megalkotni, így ránézésre elég nagy sikerrel. Nem véletlenül nevezte el Pengének.

Kép: alexanderpurcellrodrigues.com
Kép: alexanderpurcellrodrigues.com

A designer The Blade elnevezésű darabja egy olyan asztal, ami lapjának elképesztő vékonyságával hívja fel magára a figyelmet. A mindössze 11 mm-es lap egy különleges belső szerkezetnek, a Mykon által fejlesztett méhsejtszerű elrendezésnek köszönheti a létét. Anyaga alumínium, így sem a súlyára, sem az egyszerűségére nem lehet panasz.

Kép: alexanderpurcellrodrigues.com
Kép: alexanderpurcellrodrigues.com

Szerencsére a forma nem ment a praktikum rovására, mivel az asztallap - a különleges belső szerkezetnek köszönhetően - annak ellenére is nagyon jól terhelhető, hogy a megszokott vastagságnak a felét sem éri el. Hogy a könnyed és légies érzést erősítse, a tervező négy karcsú lábbal látta el a lapot, így a csomagolása és a szállítása is olcsó, hiszen igen kevés helyet foglal szétszerelve.

Kép: alexanderpurcellrodrigues.com/
Kép: alexanderpurcellrodrigues.com/

Ez az asztal tökéletes választás lehet azok számára, akik szeretik az egyszerűséget, hiszen a hatalmas, 2100 mm-es lapon nincsen keresztmerevítés, így oldalról szemlélve valóban szinte olyan, mintha egy késpengényi lapon terítene. Éppen ezért egy minimalista otthon tökéletes fénypontja lehet.

Kép: alexanderpurcellrodrigues.com
Kép: alexanderpurcellrodrigues.com

Az egyik hátránya Purcell Rodrigues asztalának az anyaga: a gyönyörű, fényes fémfelületen minden kézlenyomat meglátszik, így a takarítása gyakorlatilag folyamatos feladat lesz. A másik hátránya (valószínűleg) az ára: egyelőre semmilyen információt nem találtunk róla, még maga a tervező oldalán sem, de ránézésre sem az olcsóbbak közé fog tartozni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek