A beton kirakós lehet az új Rubik-kocka

A Rubik-kocka utódjaként emlegetik a magyar tervezőpáros betonból kiöntött egyenlő háromszögeit, melyre alig pár hét alatt kalapozták össze az elinduláshoz szükséges 15 ezer dollárt (3.7 millió forint) a Kickstarterhez hasonlóan működő Indiegogo.com oldalon. A Logiface névre keresztelt logikai játékot a készítők, Benedek Zsanett és Lakos Dániel szerint a 3D-s grafikai tervezőprogramok ihlették, a lényege pedig az, hogy az elemeket úgy illesszük egymás mellé, hogy azok egy folytonos felületet hozzanak létre.

20141027090327-magyarazos stopmotion01.gif
indiegogo.com

Az otthoni és irodai térbe egyaránt beilleszthető analóg játék egyébként 16 darab, kézzel öntött betonból készült prizmát tartalmaz, egy ilyen szettért várhatóan 70 dollárt ( 17.339 forint) kell majd fizetnünk, egy három darabos, névjegykártya tartónak is használható asztali kiegészítőért pedig 25 dollárt (6190 forint) kérnek majd az építész végzettségű tervezők. „ Célunk a logikus gondolkodás fejlesztése. A játék első változatát még fából készítettük el, de később elkezdtünk betonnal kísérletezni és rájöttünk, hogy ennek az anyagnak a súlya és a tapintása jobban visszaadja a játék lényegét.” – olvasható a három árnyalatban elkészített termékről az Indiegogo.com-on.

20141104084540-logifaces 11 - 620
Vizit / We Visualize It! / indiegogo.com

„A játék a digitális gondolkodás és az i.e. 8. és 4. század között keletkezett kínai puzzle, az ősi tangram keveréke, melynél a fantázianévben olvasható face kifejezés nem az arcra, hanem a fazettára utal.” – tudtuk meg a 11 különböző típusú prizmát tartalmazó kreatív készletről az oldalon. Nézze meg a kisfilmben, hogy hogyan képzelik el a digitális gondolkodásmódot az analóg világban a készítők!

Oszd meg másokkal is!
Mustra