Hófehér Lego-készlet építészet- és design rajongóknak

Építészetre és dizájnra fogékony célközönségének kedvez a dán játékgyártó cég a legújabb, Lego Architecture Studio névre keresztelt kollekciójával. A több mint 1200 darabos készletben 76 darab egyedi alkatrész is található, ami az egyszerű téglaformáknak és más jól bevált miniatűr építészeti elemeknek köszönhetően annyi szabadságot és kreativitást biztosít tulajdonosának, amennyi csak lehetséges.

„Bárki, akit érdekel az építészet, ezentúl létrehozhatja saját, eredeti Lego terveit és felépítheti mini remekművét, legyen az akár az Eiffel-torony vagy a Trevi-kút” – olvasható a Lego nyilatkozatában, amelyből azt is megtudtuk, hogy az új design már 149.99 fontért (58.660 forint) kapható az Egyesült Királyságban és Európa több nagyvárosában is.

„Ebből a készletből kimaradtak a Lego tipikus merész alapszínei, a Lego Architecture Studio ehelyett a monokróm rendszerre épül, ezért fehér és átlátszó elemeket tartalmaz. Ezek mindenféle díszítettségtől mentesek, a lehető legegyszerűbb építőelemek, amik rugalmassá teszik a kis vagy nagy méretű modellek kirakását. A készlet bemutatja a Lego rajongóknak azokat az alapvető formákat, amik a kortárs, feltörekvő építész generációt inspirálták, köztük engem is” – mondja a várostervezőként ismert Finn Williams, aki a Common Office alapítója is egyben.

Az ígéretesen hangzó készlet egy építészetek, mérnökök és építőipari szakemberek által készített 250 oldalas útmutatót is tartalmaz, melynek összeállításában olyan ismert szakemberek vettek részt, mint Sou Fujimoto, Ma Yansong és Moshe Safdie. A játék használatát bemutató könyv tematikák szerint mutat be építészeti példákat, amik kiváló inspirációforrásként szolgálhatnak a Lego felhasználók számára. – írja a dezeen.com a népszerű Lego Architecture sorozat legújabb tagjáról, aminek keretében olyan ikonikus épületeket „legósítottak” már, mint a Ludwig Mies van der Rohe által tervezett Farnsworth House vagy Frank Lloyd Wright 1934-es épülete, a Fallingwater.

A Lego új, építészetre fókuszáló csoportjának a jövőbeni célja, hogy visszavezesse a piacra a korai hatvanas években készített Lego Scale Model vonalat, melyet a cég akkori tulajdonosa, Godtfred Kirk Christiansen alakított ki és amivel sikerült meghatároznia egy új nemzetközi stílust a kialakulóban lévő modern piacon. A vonal öt elemet foglal magába, amik illeszkednek a már meglévő Lego téglákhoz, de lehetővé teszik a többféle, részletes struktúrák kialakítását is. Ezt a modellt 1965-ben megszüntették, de vannak alapdarabjai, amik bekerültek a Lego ma ismert fő vonalába is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra