Újrahasznosított ötlet volt a szuper újrahasznosítható boríték

Nemrég számoltunk be az újrahasznosítás terén innovatív ötlettel előrukkoló egyetemistáról, Yu-Chang Chouról, aki egy poron néven futó anyagból készült újrahasznosítható és visszaküldhető borítékot álmodott meg. A weurbanist.com oldalán azonban a napokban megjelent egy cikk arról, hogy a Royal College of Art diákja kötelezettségszegést követett el, mivel nemcsak szinte egy az egyben koppintotta le a 2011-ben alapított finn startup cég, a RePack vitathatatlanul forradalmi újítását, de még annak nevét is lenyúlta.

A diák találmánya
A diák találmányayuchangchou.com

A kirobbant ügy egyik legfurcsább része mégis az iskola nyilatkozata volt a gondatlan plágiumról, ugyanis a vezetőség szerint elképzelhető, hogy a márka és a diák koncepciója között lehetnek véletlen összefüggések, de a további szöveg azonban azt sugallja, hogy a hallgatójuknak volt némi ismerete az eredeti projectet illetően. Függetlenül attól, hogy az intézmény kiállt diákja mellett, a tervet eltávolították az iskola honlapjáról, arra hivatkozva, hogy mire a vizsgálat véget ért diákjuk időközben már elvégezte az iskolát.

A finn márka ötlete
A finn márka ötleterepack.fi

A RePack úgy tűnik, hogy bár vonakodva,de elfogadta a helyzetet és kiadott egy nyilatkozatot, miszerint függetlenül az eset kínos részleteitől, örülnek, hogy a diákok látnak lehetőséget a fenntartható és újrahasznosítható csomagolásokban ( ha nem is pontosan ugyanabban, mint az övék). A diák által újrahasznosított ötlet eredeti verziójáról ide kattintva tudhat meg még többet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek