Luxus barlanglakás szeméttelepből

Egy fiatal pár a franciaországi Loire-völgyben találta meg álmai otthonát, egy barlanglakot. Egy baj volt csak: 25 éve senki nem nyúlt a lakáshoz, nem volt benne sem áram, sem víz, rengeteg szemét viszont igen. Három év és egy rakás pénz kellett hozzá, hogy ebből az elhagyatott lukból kellemes luxusapartmant varázsoljanak a fiatalok. Nézze meg a fotókat, és ha tetszik, akár meg is szállhat náluk!

Négy évvel ezelőtt Alexis Lamoureux és barátnője, Lotte van Rie éppen azon volt, hogy megtalálják a helyet, ahol jó lehet élni. Ekkor hallottak az elhagyatott, Loire-völgyi barlangról, amelyet a 11. század óta használtak lakásként – írja a Vocativ.com. A probléma csak az volt, hogy legutolsó tulajdonosai után legalább 25 éve nem nyúltak hozzá, tele volt szeméttel, nem volt bevezetve a víz és az elektromos áram, és szennyvízcsatornája sem volt. Az irdatlan lepukkantság előnye volt ugyanakkor, hogy a pár a lehető legalacsonyabb áron tudott hozzájutni a barlanglakáshoz: potom 1 eurót, azaz 313 forintot kellett perkálniuk érte.

Fotó: davidstevens.nl
Fotó: davidstevens.nldavidstevens.nl

„Azt mondtam: Igen, ti is tudjátok, hogy én vagyok az egyetlen, akinek kell ez a hely, és azt is, hogy mennyi munka van vele, mire elfogadható állapotba hozom” – emlékszik vissza Lamoureux. „Tudtam, hogy ha nem adják el, megbüntették volna őket, mert nem biztonságos a létesítmény. Nem akartak egy rakás pénzt áldozni rá, csak meg akartak tőle szabadulni, amilyen gyorsan csak lehet.” A pár az egy eurós vételár után persze még költött rá rendesen: három évig gyűjtöttek csak arra, hogy a barlang legfontosabb berendezéseit rendbe tudják hozatni.

Végül rengeteg munka és 35 ezer euró (10 milló 970 ezer forint) elköltése után, a „lakás” nemcsak lakható lett, de egyenesen luxusapartmant csináltak belőle két hálószobával, két fürdővel és még WiFi is van.

Ha Franciaországban jár, ön is kipróbálhatja, milyen egy barlanglakásban élni, a pár ugyanis kiadja az egyik szobát, amelyet az Airbnb-n hirdetnek 50 euróért/éjszaka (15 685 forint) áron. Ha már tervezgeti is az utazást, a Facebookon is talál még több fotót és infókat hozzá!.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek