Tolltartó szörnyecske saját kezűleg

A legkisebbek iskolakezdése nem mindig örömteli. Hiába várják már nagyon a sulit, amikor elkezdődik, szembesülnek azzal, hogy itt mégiscsak figyelni kell, és még házi feladat is van. Hogy egy kicsit javítani tudjon a hangulatukon, íme, egy ceruzatartó szörnyecske, ami nemcsak vidám, de segít rendben tartani a lurkók tollait, ráadásul néhány perc alatt elkészül.

Amire szüksége lesz:

- Ragasztó

- Flakon

- Száj, szemek és fogak papírból kivágva (öntapadós papírral, vagy tapétamaradékból dolgozva még egyszerűbb a rögzítése)

- Olló

- Szőnyegvágó kés

Előkészületek

Mielőtt nekilát a kivitelezésnek, alaposan ki kell mosnia a flakont, ellenkező esetben vágás közben minden csúszni vagy ragadni fog, és mindkettő balesetveszélyes lehet. Ha ez megvan, akkor vágja ki papírból a szájnak, fogaknak és szemeknek való részeket.

A flakont formára kell igazítani. Ehhez használja a szőnyegvágó kést: először óvatosan ejtsen bemetszést (vigyázva, mert ha túl erősen nyomja rá a kést, átszaladhat a flakonon). Ha a bemetszés megvan, váltson ollóra, azzal biztonságosabban lehet dolgozni. Vágja le a flakon tetejét, ügyelve arra, hogy a levágott maradék legyen akkora, amiből még a két kéz is kijön. Ezek mérete nem kell, hogy azonos legyen, mert ha eltérőek, az csak tovább fokozza a komikus hatást (ugyanez igaz a szemek esetében is). Arra figyeljen, hogy kellően hosszú "karokat" hagyjon rá, hogy miután a ragasztó segítségével rögzítette a karokat a flakon hátsó oldalán, úgy nézzen ki, mintha a szörnyecske integetne.

Testet ölt a szörny

Ha ezzel is megvan, akkor óvatosan ragassza fel a szemeket és a szájat (ha öntapadósra dolgozik, előbb sima papíron skicceljen fel pár formát, válassza ki a legjobban sikerültet, azt rajzolja át az öntapadósra és vágja ki). Ha sima papírral dolgozik, ragasztáskor próbáljon minél kisebb felületen a papírhoz érni, hogy ne maszatolódjon össze. Végül ragassza fel az arc elemeit, és már teheti is a szörnyecskébe a tollakat: készen is van!

Tipp: ha azt szeretné, hogy a szörnyecskét a falon is rögzíteni lehessen, akkor ragasszon a hátuljára kétoldali ragasztót, ezzel nyom nélkül tudja rögzíteni az íróasztalhoz vagy a falra. A formákhoz pedig nem kell ragaszkodnia, hiszen a szörnyecskék testreszabása csak a fantáziáján múlik.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra