Twin Peaks múzeum lehet a Palmer-házból

A Twin Peaks az egyik legkultikusabb sorozat, ami az elmúlt 25 évben adásba került. Sokan rajonganak David Lynch (aki mostanában virágmintás ruhákat is tervez) könnyen emészthetőnek egyáltalán nem mondható szériájáért és a kemény mag mindent meg is tenne azért, hogy megőrizze azt az utókornak. Most épp egy Twin Peaks-központot és múzeumot szeretnének létrehozni Laura Palmer házában, ehhez pedig a Kickstarteren gyűjtenek.

twin peaks house a l

A Palmer-ház kikerült az ingatlanpiacra. Ez az a ház, ahol a sorozat pilotját, azaz bemutatkozó részét és Laura Palmer (a középiskolás lány holttestének megtalálásával veszi kezdetét a történet) utolsó hetét bemutató Fire Walk With Me, magyarul Tűz, jöjj velem címen ismert filmet is forgatták. Miután kiderült, hogy közel 600 ezer dollárért (kb. 139 millió forintért) hozzá lehet jutni az ingatlanhoz, Stephen Lange seattle-i rendező és színész elhatározta, hogy a Kickstarteren keres támogatókat a vásárláshoz és átalakításhoz.

Tervei szerint az épületben a múzeum mellett fogadót is létrehozna, hogy a Twin Peaks életérzést a helyszínen, akár Laura Palmer szobájában (persze, megfelelően átalakítva) éjszakázva élhesse át a látogató. Még a vörös mozitermet is megcsinálnák az alagsorba, hogy tényleg igazán a filmben érezhesse magát, aki ott jár.

Mint mindent kickstarteres kezdeményezésnél, úgy ennél is kapnak ajándékot az adományozók. A támogatás mértékétől függően kaphat személyre szóló Facebook-posztot, pólót, felkerülhet a ház támogatói falára, sőt, akár vendégéjszakához is hozzájuthat. Sajnos még nem pörgött fel igazán a kezdeményezés (nem úgy, mint a krumplisaláta), de aggodalomra semmi ok, hiszen ha mégsem sikerül összeszedni a pénzt, visszatérítik az addigi támogatói hozzájárulásokat. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra