Hogyan lesz M.C. Escher lehetetlen formáiból lámpa?

Trükkösebbnél trükkösebb dizájnerlámpákba botlottunk az utóbbi időben. A plusz egy dimenzióval megtoldott és az igény szerint formát váltó lámpák után a 2008-ban alapított Note Design Studio elkészítette MCE Lamp fantázianevű kollekcióját, melyet a lehetetlen festőjeként elhíresült holland művész és matematikus, Maurits Cornelis Escher valamint a lehetetlen tárgyak megalkotójaként emlegetett svéd származású Oscar Reutersward kultikussá vált munkái ihlettek.

Örökzöld formát kaptak az Escher ihlette lámpák
Örökzöld formát kaptak az Escher ihlette lámpákperuse.be

A svéd tervezőcsapat egyébként a felkapott belga design márkának, a PER/USE-nak készítette a fa kereten nyugvó üvegbúrás lámpát. Bevallásuk szerint a keret formája volt, amit M.C. Escher felejthetetlen matematikai illusztráció illetve Reutersward optikai illuziói inspiráltak, persze, a művészek által lehetetlen formákban ábrázolt tárgyat ők kénytelenek voltak lehetséges módon elkészíteni. A sorozat nemrég nagy sikerrel debütált a milánói és a stockholmi designhéten is – írja a nemzetközi tervezőkkel dolgozó, környezetbarát bútorokban és kiegészítőkben utazó márkáról a desing-milk.com

A gömbök ki is emelhetők a fa tartóból
A gömbök ki is emelhetők a fa tartóbólperuse.be

A több színben, sápadt rózsaszínben, kékben és zöld árnyalatban is kapható, időtlen formát kapott, jó minőségű fúvott üveg gömb három különböző méretben lesz kapható, és a fa keretnek köszönhetően fénye mindig oda irányítható, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá. Sőt, a tervezők szerint keret nélkül, magában is elhelyezhető a térben. Azt sajnos nem tudni, hogy mennyire drágán tervezi piacra dobni a természetes anyagokban gondolkodó márka a mutatós lámpákat, de az eddigi áraikat nézve az Escher lámpákat sem adják majd olcsón.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek