Fejlessze kreativitását szusikészítéssel

newsushi5-637x435
plaplax.com

Nem lehet elég korán megtanulni a szusi elkészítésének alapjait! - ez, vagy legalábbis valami hasonló járhatott a fejében a kreatív termékek gyártásában utazó Plaplax tervezőinek, akik egy 45 darabból álló kirakós játékot dobtak piacra „Tsumiku-Sushi” néven – írja szettről a spoon-tamago.com. A fából készült hozzávalók mellé szójaszószt nem tartalmaz a készlet.

A látványos, csak limitált szériában kapható, fából készült szettet a tokiói tervezők az NHK csatornán Design Ah! néven futó televíziós sorozat felhívására létrejött művészeti kiállításra készítették. A kiírók célja az volt, hogy minél fiatalabb korban fogékonnyá tegyék a gyerekeket a dizájnra.

A japán gasztronómia egyik alappillérének, a halas rizsnek egyik legjobb tulajdonsága, hogy megszámlálhatatlan variációban elkészíthető. Ennek megfelelően valószínűleg az (itthon egy jobbfajta szusiétterem árait közelítő) 7400 yenért (16.165 forint) kapható kreatív készségfejlesztő kirakóssal is kellemesen el lehet majd ütni az időt.

A mutatós kollekció hazánkban egyelőre még nem kapható, de nem csodálkoznánk, ha a következő szezonban megjelenne például a Butlers polcain. Az üzlet vezetősége ugyanis odavan a felesleges bolondságokért, nemrég például egy hasonló japán zen kertre lehetett náluk lecsapni potom 6500 forint körüli összegért.

newsushi4-652x435
plaplax.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra