Plusz egy dimenzióval trükköző dizájnlámpák Tel Avivból

Kivételesen nem a Milánói Designhéten, hanem az innovatív és elborult ötletekre mindig vevő Kickstarteren tűnt fel a Tel Aviv-i Cheha Studio LED lámpa kollekciójával, mellyel egy 5 mm-es drótváz illetve egy speciális lézeres trükk segítségével 2D-s lámpáikból hoznak létre 3D-s formákat. – írja a mymodernmet.com.

„Az áramkörös vezetéket kapott lámpák megfelelnek a legmagasabb elektromos biztonsági előírásoknak. Csak ezután helyeztem rá a lámpa bázisául szolgáló dizájnos akrilüveget (amiben a LED helyezkedik el ), aminek köszönhetően a fény áttör a maratott felületen. A lámpa alapja nyírfából készült furnérlemez borítást kapott, amin hangulattól függően cserélhetjük a formákat” – mondja sokoldalú, szemet megtévesztő fejlesztéséről Nir Chehanowski, aki szerint a LED-nek köszönhetően a Bulbing névre keresztelt termékek sosem melegednek túl, energiatakarékosak élettartalmuk pedig körülbelül 50.000 óra.

Az optikai csalódással ható lámpák tervezésénél a dizájnercsapat valóban a család összes tagjára gondolt. Piacra dobtak például léggömb, koponya, lufi, spirál és csillagokkal megvilágított hegycsúcs alakzatokat, melyek ára 49 dollárról (10.762 forint) indul, de ha nem tudna dönteni a könnyedén cserélhető formák közül, akkor mindössze 243 dollárért (53.379 forint) akár mind az ötöt hazaviheti egyszerre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra