Anyák napi DIY: Kitüntetés papírból a legjobbnak

Nemcsak saját készítésű medállal ajándékozhatja meg az édesanyját május első vasárnapján, hanem akár kitüntetéssel is – főleg, hogy habár sokszor nem látszik, de anyának lenni elég kemény meló. Megmutatjuk, hogyan tud nagyon pofás kitüntetést és/vagy hűtőmágnest készíteni az édesanyjának, hogy ő különlegesnek érezhesse magát a nagy napon.

Amire szükség lesz:

Első lépés: Vágja ki a kinyomtatott sablon részeit: az egyes szekciók méretarányosak, ezért igyekezzen a vonal mentén vagdosni őket. 

Második lépés: Fogja a két hosszú, rózsaszín-fehér csíkozású papírt, vegyen a kezébe egy vonalzót és ceruzát, és a minta hátoldalát rovátkázza be kb. 1,5 centiméterenként. 

1,5 centiméterenként rovátkázza be a színes papírok hátoldalát.
1,5 centiméterenként rovátkázza be a színes papírok hátoldalát.

Harmadik lépés: A bejelölt rovátkák mentén hajtogassa be mindkét papírt. Érdemes oda- és visszafele is ráhajtani egyet, hogy jól látszódjanak a hajtásvonalak.

Hajtogasson.
Hajtogasson.

Negyedik lépés: Ragassza össze a két behajtogatott papírdarab végeit. 

Ötödik lépés: Fordítsa ki a behajtogatott papírmasét, és nyomja le picit az asztalra – így fogja majd kiadni a medálformát. Itt van egyébként egy nagyon jó tutorialvideó, ami segíthet, ha elakad a készítésénél.

Alakul a medál.
Alakul a medál.Dívány.hu

Hatodik lépés: Ragassza össze a behajtogatott papírok csücskeit. Ehhez érdemes kivágni egy körformát sima papírból, hogy jó erősen tartsa a ragasztót. Ragassza be a csücsköket, tegye rá a körformát és ujjbegyével nyomja rá erősen.

Hetedik lépés: Ragassza fel a 'Best ever' mintát a medál közepére. Ahogy az előbb a hátuljánál, nyomjon most is egy kis ragasztót a medál elülső csücskeire és erősítse rá a feliratot.

Nyolcadik lépés: Ragassza fel a MOM szalagot a 'Best ever' mintára.

Ha megvan a medál, már csak díszíteni kell.
Ha megvan a medál, már csak díszíteni kell.Dívány.hu

Kilencedik lépés (kihagyható): a megmaradt szalagokat még felragaszthatja a medál aljára úgy, hogy az azokon szereplő felirat ne látszódjon. Kenjen rájuk egy kis technokolt, igazítsa be és ragassza fel a medálra.

Dívány.hu

A kivágott sablonra erősíthet biztosítőtűt, hogy rögzíthető legyen a medál, de készíthet belőle mágnest és szatyordíszt is attól függően, hogy minek örülne jobban az édesanyja. A mágneshez hobbiboltban vásárolhat kétszáz forintért kis mágnesdarabot, amit sima ragasztóval illeszthet a medál hátuljára, de akár celluxszal is erősítheti a fridzsiderre.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek