Ezektől a pinterestezőktől merítsen ötletet lakberendezéshez!

Első ránézésre a csajos képekben és témákban erős közösségi képmegosztó oldal, a Pinterest az otthon unatkozó háziasszonyok passziójának tűnhet. Ám ha jobban körülnézünk rajta, találunk néhány meglepően hasznos tanácsot és inspirációt a lakberendezés, a gasztronómia, a kertészkedés terén, amiket ráadásul könnyűszerrel be tudunk illeszteni a saját háztartási szokásainkba. Ezen felbuzdulva összegyűjtöttünk tíz olyan felkapott Pinterest-oldalt, amik napi rendszerességgel számolnak be a legtrendibb vagy legpraktikusabb dizájntermékekről. Nézze meg, kiket és miért érdemes követni az oldalon! 

1. Pam O'Connell

A több mint 560 000 követőt szerző, Savannáhban élő belsőépítész jól láthatóan megszállottja a dizájnnak és a vidám színeknek. O'Connel oldalát azoknak ajánljuk, akik szeretik a művészi belső tereket, grandiózus kerteket, valamint frappáns ötleteket keresnek bútorfelújításhoz. O'Connel minden egyes említésre való ünnepnek külön topicot szentel, amiben szintén számos tippet találunk a húsvéti vagy karácsonyi készülődéshez.

2. Emily Henderson

Nagyjából úgy képzelünk el egy átlagos női agyat, mint ahogy Emily Henderson 87 követőt vonzó oldala kinéz. A Style by Emili Henderson blog alapítójától és írójától megtudhatjuk, hogy jelenleg melyek a legtrendibb lámpabúrák, falfesték árnyalatok, szék típusok és textilek, de inspirációt meríthetünk összegyűjtött képeiből iroda vagy nappali berendezéséhez is. Továbbá gyakran ad hasznos és kreatív tanácsokat bátor bútorfelújítóknak is.

3. Holly Phillips

Az Észak-Karolinában élő Phillips neve nem ismeretlen a dizájn iránt fogékony internetezők körében, hiszen blogja, a theenglishroom.com már jó ideje népszerű a háziasszonyok körében. A háromgyerekes anyuka 73 követőt számláló oldala leginkább azoknak való, akik szeretik a különféle állatfigurákat, állatmintás huzatokat és tapétákat, de remek tippekkel szolgál gyerekszoba be- és átrendezés terén is.

4. Mark D. Sikes

A legtöbb népszerű dizájnnal foglalkozó Pinterest-oldalt belsőépítészek készítik, igaz ez Mark D. Sikesra is. Tanácsait és tippjeit is készpénznek veheti, valószínűleg nem véletlenül került fel saját maga által berendezett otthona 2011-ben a House Beautiful magazin címlapjára. A Kaliforniában élő Sikes nem csak házakról posztol: színek, anyagok és különféle emberek szerint is csoportosította témáit, ezért nem kell órákig kutatni, ha kifejezetten egy adott dologra vagyunk kíváncsiak. Oldalát 34 ezren követik.

5. Mona Thompson / Providence Design 

Thompson a húgával üzemeltet egy jól menő dizájnstúdiót Arkansasban, és miközben a Facebookjukon inkább a szórakoztatásra mennek, addig a Pinteresten, úgy tűnik, komolyan veszik a marketinget. Közel húszezer követőt vonzó oldalukon leginkább a hagyományos európai hatásokat keverik be és puhítják fel a modern stílusjegyekkel úgy, hogy közben mindvégig az építészeti elemekre fektetik a hangsúlyt. Ha szereti a kissé idejétmúlt, de elegáns holmikat, akkor érdemes követnie Thompsont.

6. Gary Inman

Amikor Inman nem dizájntörténészként dolgozik, akkor felkapott blogját, a The Art of Fine Living-et írja, na meg a 19 ezer követővel rendelkező Pinterestjét gondozza. Oldalán stílusikonjait, kedvenc tervezőit és korszakait gyűjtötte össze, mely egységében egy meglehetősen átfogó dizájntörténelmi dokumentum. Inman egyik fő erőssége, hogy városonként is összegyűjtött jó pár tudnivalót, így bepillantást nyerhetünk abba, hogy például milyen épületek vagy dizájner tárgyak menők Chicagóban vagy hogy hogyan kell kinéznie egy Párizs melletti nyaralónak.

7. Laurie Laizure

A manchesteri belsőépítész oldalára abban az esetben érdemes rákeresni, ha mintákra, betűtípusokra, anyagokra vagy egyedi tapétákra van szüksége. Laizure ugyanis maga is tervez efféle, elsősorban csajos nyomatokat, amiket kiválóan menedzsel a több mint 13 000 követőt számláló oldalán. Emellett, mint a legtöbb pinterestező, ő is gyűjti a kiválóbbnál kiválóbb recepteket, amire szintén érdemes vetni egy pillantást, ha belefáradtunk a sok színes kép nézegetésébe.

8. Georgica Pond Interiors by Mel H

A Sydneyben élő belsőépítész Pinterestje kiváló forrás lehet, ha ajándékcsomagolási trükkökre vágyunk vagy inspirációt keresünk a gyerek születésnapi zsúrjára. Emellett nívós gyűjteménye van tapétamintákból, virágcsokrokból és a fotók tanúsága szerint otthon van az esküvőszervezésben is. Több mint tízezer követővel rendelkező oldala jól jöhet, ha egy tóparti vityillót szeretne berendezni. 

9. K.D! Designz, Inc. 

Több mint hétezren követik a K.D! Designz, Inc. 59 topicra osztott oldalát, amire a cikk írásáig összesen 36 206 képet töltöttek fel. A belsőépítészettel foglalkozó cég nagy hangsúlyt fektet a részletekre, például külön-külön rendezve találunk ötleteket fürdőszoba, hálószoba, konyha vagy akár a hétvégi ház témájában is. Nem hiába, a Pinterestjük reklámfelületként is szolgál.

10. Lance Jackson

Az Atlantában élő Jackson a Parker Kennedy belsőépítész stúdió egyik alapítója és kreatív igazgatója, így aligha meglepő, hogy egy profin összerakott Pinterest-oldallal rendelkezik, amit közel hétezren követnek. Mindezek mellett még a manapság nagyon kapós vintage bútorokkal is kereskedik. Az oldalra nemcsak dizájner elemeket, de régi hollywoodi bútorokat, autókat is posztol, és egyúttal becsületesen gyűjti a piacon eddig megjelent evőeszközöket, lámpákat, ajtókat és tükröket is az oldalon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek