A kertbarátok mind rongyrázó sznobok

Ragyogó napsütésben igyekeztem a fitt nyugdíjasokkal a Papp László Sportarénába, hogy megnézzem, immár nyolcadszorra mit lehet megmutatni a kertek és a kertészet iránt érdeklődőknek. A rendezvény a Garden Expo névre hallgat, és életmód kiállításként definiálják a rendezők.

A bemutatóteret alaposan átalakították, a főhajóban a jakuzzisok és a fűnyírósok váltják egymást, oldalt pedig az orchidea termesztők és a kisebb kiállítók próbálnak érvényesülni. Azt soha nem fogom megérteni, hogy hogyan lehet még mindig eladni a teleshopos smoothie gyártót, és a mindent főző csodaedényt, de tény, hogy ezen a két helyen volt a legnagyobb az egy főre eső tömeg. 

A kiállításon, olyan "tájidegen" elemek is felbukkantak, mint a mézárus, vagy a papucsdealer. Nehéz elképzelni, hogy erre emberek tömegei jönnek el, hogy akciós muskátlikat szerezzenek be, vagy épp megismerjék a Jysk kerti bútorait, míg mások akciós jakuzzira vagy éppen egy szimpatikus ámerikai grillsütőre csapnának le, megint mások pedig a vásár területének egyik sarkát elfoglaló orchideák látványa miatt váltják meg az 1900 Ft-os belépőt.

Persze, aki tényleg szeretne kerti bútort venni, az talál itt bőven, csak nem túl olcsón, és ha dönteni kéne arról, hogy milyen hókotrásra és fűnyírásra egyaránt képes gépet érdemes venni, akkor itt legalább van választék, mert mindenki kivonult, ráadásul úgy tűnt, hogy itt legalább értettek ahhoz az eladók, amit árulnak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra