Így terveztek volna a világ leghíresebb festői

Olyan jól bejáratott és jól csengő nevekkel, mint például Picasso, Andy Warhol, Mark Rotho, Damien Hirst vagy Roy Lichtenstein szinte nincs olyan, amit ne lehetne eladni. Jól tudta ezt a Barcelonában élő és dolgozó tervező, Federico Babina is, aki legújabb, „Archist City” névre keresztelt illusztráció-sorozatában bemutatja, hogy milyen lett volna, ha a huszadik század 27 leghíresebb festőművésze házakat tervezett volna festés helyett.

Az így elképzelt épületek nem is mindegyike fikció,ugyanis Babina jól ismert épületeket is belerajzolt kollekciójába; a szürrealista Salvador Dalinál például a festő legismertebb művét párosította Dali Port Lligatban található házával. De hasonlóképpen felhasználta munkája során a szintén Spanyolországban, Figueresben található Theatre-Museum Dalít is.

A nagyszabású, drámaian elrendezett képeken izgalmas, modernista életterek, kocka lakások vagy egyhangú külvárosi otthonok formájában elevenedik meg többek között Rothko színvilága, Damien Hirst védjegyének számító színes pöttyei vagy a geometrikus absztrakció képviselőjének, Piet Mondriannak szín és formavilága. – írja a fastcodesign.com.

„ A szobrászat olyan, mint a mikro-architektúra, aminek külseje olyan mint a festett vászon. Egy épületet úgy kell megalkotni, mintha egy képzett szobrász keze munkája lenne.” – filozofálja túl munkáját Babina, aki szerint a történelem során a művészet és az építészet elválaszthatatlanok lettek egymástól és befolyással bírnak egymásra.

Bár azt nem tudjuk, hogy mit kezdenénk egy efféle látványos,de könnyen feledhető színes illusztrációval, a művész mégis olyan megkapónak gondolja műveit, hogy poszter formájában több méretben is árulja saját oldalán azokat. Egy mini, azaz 8x10-es méretű képért 24.96 dollárt ( 5636 forint ), egy extraméretű, 28x38-as poszterért pedig 83.20 dollárt ( 18.774 forint ) kér az építészetet jól láthatóan kedvelő illusztrátor. Nézze meg a galériában, hogy hogyan gondolta újra a művész a múltszázad legmodernistább épületeit és festményeit!

Oszd meg másokkal is!
Mustra