PORONTY

Apás szülés podcast: iskolakezdés

2016. október 7., péntek 11:56

Szeptemberben kellett volna erről beszélni, de annyira szép volt a szeptember, hogy észre sem vettük, ahogy elindult az iskola.

Új napközis tanár, új órarend, új különórák, új tollak-ceruzák-füzetek, új könyvek. Nem, új táskát nem kaptok, rohadt drága volt a mostani, egyetemig ezt hordjátok. Szülői értekezlet, két gyerekre három, mert a zeneiskolába is kell menni.

Ki vállalja az osztálypénzt? Meddig kell bekísérni a másodikos gyereket? Hogy is van az új étkeztetési rendszer? A házi fontosabb vagy az ebéd? Ha visszamegyünk egészen az első osztályig vagy még korábbra: iskolát választunk vagy tanárt?

Mi van, ha jó az iskola, de nem jó fej a tanár? Mennyit árulhatunk el a gyereknek abból, amit mi már tudunk: hogy a tanító néni se tud mindent? Egyáltalán, miért van annyi tanító néni, és olyan kevés tanító bácsi? És manapság már tényleg szabad tegezni a tanító nénit-bácsit?Órákat lehetne mesélni szeptember első 2-3 hetének minden egyes apró momentumáról. Ez most az első óra, benne a fenti kérdések töredékéről beszélünk, de majd még folytatjuk.

Autózáshoz, munkába menet, kutyasétáltatáshoz, ház körüli munkához tökéletes hallgatnivaló:

Utóirat, hogy kerülünk ide?

Észrevették, milyen keveset beszélgetnek gyereknevelésről az apák?

Ezen szeretnénk kicsit javítani.Vagyunk két apa - fejenként két gyerekkel - és időnként beszélgetünk egymással mindenről, ami csak eszünkbe jut a családi életről.Ez az Apás szülés podcast.(Itt meg egy podcast kisokos, mi fán terem és hogyan lehet hallgatni.)

Ne maradj le semmiről!

SZÓLJON HOZZÁ!

Kórházfigyelő

  • Budapesti kórházak
  • Vidéki kórházak

Kérdezz szakértőnktől

Dr. Gyarmati Andrea gyermekgyógyász válaszol.

Kérdezni szeretnék »

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN 7 világsztár, aki szakított az alkohollal

A Harry Potter, a Jóbarátok vagy épp a Szex és New York sztárjait sem kímélte a pia, van, aki azt mondja, a 30-at sem érte volna meg, ha nem változtat.

STÍLER Praktikák, ha minden reggel elkésel

Itt két perc, ott öt, meg még három, és már megint elkéstél? Öt tipp, ha szeretnéd a reggelt jobban kézben tartani, és végre nem utolsóként beesni a munkába.

KETTŐS MÉRCE Vagyonadó: tényleg erre van szükségünk?

A vagyonadó mellett és ellen is lehet érvényesen érvelni, a legjobb talán, ha először is végiggondoljuk, miről beszélünk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés