Mosószerkapszula=színes cukorka a gyereknek

Az egyadagnyi mosógélt tartalmazó kis tasakokon nyilván sokat dolgoztak a dizánjnerek, és jó munkát is végeztek, én például kifejezetten vonzódom a csicsás, csinos kis tasakokhoz, és hajlandó vagyok megvenni őket. A kisgyerekek is így vannak ezzel, mármint nem a vásárlás, hanem a vonzódás résszel, ez az oka, hogy évente Európában 16 ezer mérgezéses eset történik - a kapszulák külső anyaga nedvesség hatására könnyen oldódik, és köthet ki a gyerek szájában a vegyszer.

Az OECD új kampányban a szülők figyelmét hívják fel a mosókapszulák veszélyére. Az OECD kampányához a Bizottság felhívására az NFH is csatlakozott, annak érdekében, hogy az információk a magyar fogyasztókhoz is eljussanak.

A kampányból kiderül például, hogy világszerte évente több, mint 16000 mosószerkapszulákhoz kapcsolódó mérgezés fordul elő. A 4 év alatti gyermekek a leginkább veszélyeztettek, ezért tőlük kell a leginkább távol tartani ezeket. Egyedül Franciországban 7500 mosószerkapszulákhoz köthető mérgezést regisztráltak 2005 és 2013 között.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tanácsokat is ad a kampányban a megfelelő kezeléshez és tároláshoz, ami leginkább annyi, amit józan ésszel is tudhatunk: ne adja oda a gyereknek, tárolja szigorúan elzárva/elérhetetlen helyen, és olvassa el a tájékoztatót:

mosokapszula3
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek