3 éves, az IQ-ja 160 fölött, jó neki?

A három éves Alexis Martin a legfiatalabb, akit felvettek a világ legintelligensebb 2 százalékát tömörítő Mensa szervezetbe Arizonában. A kislány IQ-ja 160 fölött van, a tesztet végzők szerint nem lehet pontosan megmondani, mennyivel. Egyes vélemények szerint Alexis nemcsak a legintelligensebbek 2 százalékba tartozik, hanem egyenesen okosabb az emberek 99,9 százalékánál.

dino

A kislány mostanában ötödik osztályosoknak való könyveket olvas, és a beszámolók szerint egy iPad segítségével megtanult spanyolul, írta a Daily Mail. A szülők viszonylag hamar rájöttek, hogy nem mindennapi a gyerek, másfél éves korában a kocsiban rendszeresen elmesélte az előző napi esti mesét. Szó szerint.

Az apja azt is elmondta róla, hogy akármikor megtanul egy új szót, bárhonnan ragad is rá, mindig helyesen használja azt, sohasem téveszti el, és helyezi azt rossz kontextusba.

Az Alexis IQ tesztjét végző orvosok közül az egyik azt mondta a családnak, a kislány nem mehet normális iskolába, és, hogy az ennyire okos gyerekek gyakran szenvednek nyugtalanságtól, ha nem hasonlóan tehetségesek között tanulnak.

A szülők pedig mindeközben azon dilemmáznak, küldjék-e iskolába hamarabb Alexist vagy sem, és hogyan biztosítsák számára a kortársak közötti szocializációt, elvégre mégiscsak egy három éves gyerekről van szó. 

Bár rengeteget lehet olvasni arról, miért félrevezető túl nagy jelentőséget tulajdonítani az IQ-nak, és arról is, hogy különösen bizonytalan a kisgyerekek mérésének megbízhatósága, annyi biztos, hogy Alexis rendkívül okos.Talán annyira okos, ami már nehézzé is teheti az életét.

Önök szerint ekkora intelligencia áldás vagy már inkább átok?

Áldás vagy átok?

És: vajon segítették, vagy nehezítették a szülők a kislány helyzetét azzal, hogy a média figyelmét is felhívták rá?

A médiafigyelem inkább

Rendes iskolába kéne mennie, vagy zseniképzőbe?

Aki ennyire okos, járjon

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek