Rendelj egy rakás ovulációs tesztet és szexelj!

Ez a teherbeesés legjobb módja. Terhesnapló, 2.0

stockfresh 16882 couple-foreplay-3 sizeM

A recept? Rendelj egy rakás ovulációs tesztet és szexelj. Nekem bejött. Öt évet vártunk az első gyerekre, amikor úgy döntöttem, veszek az interneten egy rakás peteérést előrejelző csíkot. Az eladó úgy tukmálta rám a terhességi változatot is, mondván ezt azért együtt szokták kérni. S milyen jó, hogy hagytam magam rábeszélni, mert a pocakosból ellőttem ötöt, míg az ovulációsból egyet sem. Nem hittem el, hogy  a pocakos zebra. Amikor beláttam, hogy mégis az, akkor meg bizonygattam, biztosan csak téved. De nem, nem szokott tévedni. Illetve, olyat tudok, akinek negatívat mutatott az összes gyártóé, mégis babát várt, de olyat nem nagyon ismerek, aki fordítva járt volna.

A testvér tervezésekor szűz kézzel nyúltam az ovulációs tesztekhez. Úgy voltam vele, nem spórolok, az az adag, ami az első gyerek fogantatása előtt landolt a postaládánkban, úgyis lejár két hónap múlva. Előttem párat, nemsokára jöttek a halvány két csíkosok. Hajrá, bújjunk ágyba, éljen a szerelem. Baba nem sikerült, de hát ugye nem lepődünk meg, nekünk ehhez évek kellenek. A második kör előtt azért már interneteztem kicsit és kiderült, hogy itt a halvány csík nem számít, úgy, mint a terhességi tesztnél, csak az erős. Oké: minden délelőtt bűvészkedés. (Nem reggel, mert akkor még nem elég magas az LH-szint.) Már tartottam a fürdőben egy műanyag poharat. Nem kislányom, abból nem iszunk, add ide nekem. (Egy 15 hónapost nem lehet csak úgy kizárni a fürdőszobából. Ha mégis sikerül, üvölt és veri az ajtót, ez meg nálam ki a biztosítékot. Ebben a csatazajban én pedig nem tudok pisilni.) És sok-sok halvány csík után egy délelőtt erős, másnap délelőtt már semmi. Mi megtettük, amit a haza kíván.

stockfresh 9239 attractive-young-couple-embracing sizeM

Aztán jött az elkeseredés: a fontos szeretkezés után néhány nappal vagy három napig apró pecsételgetés, ami nálam biztos jel arra, hogy meg fog jönni. Így szilveszterkor nyugodtan engedtem el magam a buliban és ittam alkoholt. Per pillanat nincs kire vigyáznom. Aztán pár nappal később Kicsi Lány keresztelője. Bő egy óra ücsörgés a jéghideg, nem fűtött padokban. Még szerencse, hogy a gyerek melegített, ahogy az ölemben aludt. Mint később kiderült, nemcsak engem, hanem a leendő testvérét is.

Mondtam is neki, hogy milyen csoda, hogy így alakult. Mármint hogy nem egészen kétéves korában megszületik a testvére. Nézett rám nagy szemekkel és elment játszani. Én meg azóta is várom a nagy rosszulléteket, ájulásokat, mint az előző terhességnél, de semmi. Létezik ilyen jó  várandóság? Két éve, amikor hánytam, mindig azzal nyugtattak, hogy ez azt jelzi, hogy jól tapadt meg az embrió, Most akkor nem tapadt meg jól? Vagy ne agyaljak és örüljek annak, hogy minden oké azt leszámítva, hogy állandóan fázom, rettenetesen kívánom a kávét és a kólát, holott korábban egyiket sem ittam sokat, hogy állandóan édességet ennék és hogy elmondhatatlanul fáradt vagyok. A lajstromból az előző terhességhez képest csak az aluszékonyság stimmel. Akkor állandóan melegem volt, undorodtam az édességtől, rókakomát kergettem a kávé illatától is. Minden viselősség más. Azért nagyon fogok örülni, ha betöltöm a bűvös 12. hetet és szemet hunyok afölött, hogy valójában a 14. hét a vízválasztó, hiszen, amikor kitalálták, hogy a 12. hétig nagy az esélye a vetélésnek, akkor még a feltételezett peteéréstől és nem a ciklus első napjától számították a terhességet a nőgyógyászok.

Oszd meg másokkal is!
Mustra