Múzeumban, vadasparkban, gyorsétteremben - Hol tartsuk a gyerek szülinapját?

Szülinapja van. És még ha nem is hívjuk el a komplett óvodáscsoportot (pedig állítólag mostanában az dívik), akkor is nagyobb hely kell, mint a nappalink. És sajnos nem lehet „csak úgy” kimenni a szabadba piknikezni (de jó előre megfogadom, a harmadik gyerek tényleg nyáron születik majd). Összeszedtünk néhány ötletet téli szülinapokra.

Fotó: Staunch Throwback
Fotó: Staunch Throwback

Ha nincs túl hideg, azért a szabadban is van lehetőség – például egy forrócsokis normafai szánkózásra (melegedéssel és tortával a megújult síházban, a Normakertben, esetleg vadaskerti látogatás és állatsimogatás Budakeszin. Mindez viszont nem jó ötlet, ha nem süt a nap vagy éppen ha fagyos szelek fújnak. Olyankor más megoldást kell keresni.

Persze mindig lehet játszóházba menni, és sokan nem zárkóznak el a gyorséttermi szülinaptól sem – de én valahogy nem szeretem azt, amikor egy-egy sűrűbb napon félóránként szólal meg a „Boldog Születésnapot!”, de úgy, hogy harmadszorra már ugrik a cd és csak annyit hallunk az egykori slágerből, mintha egy technódiszkóban lennénk. És egyelőre kitartok amellett is, hogy hamburgert nem ehet a gyerek a torta mellé. De akkor mit csináljunk, hiszen Bendegúzt, Lilit, Palkót, Emmát, Lucát és még Leát is meg kell hívni. Ennyi meg otthonra már tényleg túl sok.

Vannak a kávézók. Ilyen például a budapesti Hidegkúton a Provance, amelynek vonatokkal és más játékokkal teli játszószobája alkalmas 5-6 gyerek kényelmes kiszolgálására. Hátulütő: az árak.

A játszóházak között is vannak kivételek. Ezek egyike a Mazsola Játszóház, amely 0-4 év közti gyerekeknek ajánlott leginkább, és amelynek kávéháza a felnőttek számára is kényelmessé teszi a bulit.

Van aztán a Csodák Palotája a Millenárison, telve megannyi meglepetéssel és izgalmas játékkal a 3 évnél idősebbek számára: kockakerekű bicikli és társaik, mind-mind készen a kipróbálásra. A szülinapok számára elkülönített hely egy picit zajos tud lenni, de a tortavágáshoz tökéletes.
Ha a gyerekek már elég nagyok mondjuk a görkorcsolyázáshoz, újabb lehetőségek vannak az ünneplésre. Ilyen például az ország megannyi gör- és jégkorcsolyapályája. 6-8 éves kor körüli gyerekeknek tökéletes opció például a Jégterasz, vagy a picit borsos árú tabáni Oxygen klub korcsolyázóterasza és ünneplésekre is kiválóan alkalmas játszószobája.

A Budakeszi Vadasparkra visszatérve meg kell említenünk a Bagolyvár Birodalom nevét, hiszen rajtuk keresztül más különleges programok, kalandtúrák, nyomozások és meglepetések is szervezhetőek a parkba. Sok múzeum is kínál születésnapi programlehetőséget. A Közlekedési Múzeum sok gyerekes család állandó úticélja, de tudtátok-e, hogy lehetőség van benne szülinapi zsúr rendezésére is? Játékokat, vetélkedőt és más gyermekprogramokat vállalnak, az ünnepelt kívánsága szerint. Előzetes bejelentkezés és információ: 273-38-40.

És a végére egy érdekes, általunk még nem kipróbált helyszín: az Iparművészeti Múzeum. Nagycsoportos kortól a 12. osztályosokig ajánlanak szülinapi programlehetőséget a múzeumban – ha volt már valaki, érdeklődve várjuk a beszámolót!

Boldog Szülinapot!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek