Felejtsd el a bölcsit, ha nincs megfelelő kapcsolatod

Mit tehet az ember lánya, ha még csak három hónapja van otthon a kisbabájával, de közben ultimátumot kap a főnökétől, hogy vagy visszamegy dolgozni szeptembertől, vagy kereshet a gyes lejárta után másik munkahelyet? A válasz egyértelmű, őrült bölcsődekeresésbe kezd.


Természetesen megnézi, hogy a lakásához közel milyen bölcsődék vannak, fontos szempont a közelség, mivel másik városba jár dolgozni, ráadásul busszal, így fontos, hogy babakocsival el tudja vinni a babáját, majd rohanva ugyan, de el tudja érni a távolsági buszt. Na itt kezdődik az én kálváriám. Abban végképp nem gondolkodtam, hogy milyen légkörű intézményről van szó, tényleg csak az volt a fontos, hogy közel legyen.


Három intézmény jöhetett szóba, az egyik csak egy utca távolságnyira van tőlünk. Felhívtam az „x” bölcsőde vezetőjét (nevezzük így) kérdésemre, hogy szeretném, ha a kicsi idejárna szeptembertől, a következő választ kaptam: „ Ó, mi egy kicsi intézmény vagyunk, itt már nincs hely”- még várólistára sem kerülhettem. Utólag megtudtam, hogy alapvetően tényleg nagyon családi hangulatú helyről van szó, sógor-koma barátság alapján lehet bekerülni. (Állami intézményről van szó, ne felejtsük el.)


A következő helyen, az „y” bölcsiben már barátságosabbak voltak, de itt is 2011. szeptemberétől tudnak csak fogadni. Természetesen mindenhol elmondták, hogy későn jelentkeztem. Persze, mert nem akartam még bölcsődébe adni, egyébként is február van és szeptemberi kezdésben gondolkodtam, mikor kellett volna jelentkeznem? Terhesen??


Végül elmentem a központi elosztóba, ahol látják, hogy hol van hely a városban. Itt meg az volt az érzésem, hogy nem is akarnak találni a közelben helyet, rögtön azzal kezdték, hogy át tudok én kétszer szállni a babával minden reggel, hogy eljussak hozzájuk. De itt is várólistára kerültem, júniusba kell érdeklődnöm, hogy bekerültünk-e. És ha nem? Mi tegyek? A babám még csak 3 hónapos és már azon izguljak, hogy sikerült-e a felvételije?


Patthelyzetbe kerültem, egyszerűen kiderült számomra, hogy a közeli bölcsődékbe való bejutáshoz ismeretség, kapcsolat kell. Egyelőre fogalmam sincs, hogyan fogom megoldani a bölcsődébe való eljutást, (ha felvesznek). Reggelente hajnali 5-kor kéne elindulnunk, hogy én beérjek a munkahelyemre, az út a városon belül kétszeri átszállással egy óra. Közben hallom más anyukáktól, hogy igenis be lehet kerülni más bölcsődékbe is, csak...


Ti mit tennétek? Kit keressek meg?


Nusi

Oszd meg másokkal is!
Mustra