Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagy bögre zöldborsó
- 2 bögre alaplé
- 1.5 deci tejszín
- 1 tk. barna cukor
- só és bors ízlés szerint
- sült hagymakockák, füstölt sajt és petrezselyem a tetejére
Elkészítés:
Főzd a borsót az alaplében 8-10 percen keresztül, majd vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, ízesítsd és pürésítsd a levest. Szűrd le, majd a hagymakockákkal, sajttal és petrezselyemmel a tetején tálald.
A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.
Tovább olvasom