Hozzávalók 2 személyre
- ízlés szerint só, zöld bors, friss petrezselyem
- 2 nagyobb fej karalábé felkockázva
- 2 deci alaplé
- 2 deci rizstejszín
- 1 tk. cukor
- 1 tk. liszt
- 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket puhítsd még kissé ropogósra az alaplében, majd ízesítsd és sűrítsd be a rizstejszínnel elkevert liszttel. Friss petrezselyemmel a tetején tálald.
A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.
Tovább olvasom