Hozzávalók
- 1 ek. vaníliakivonat
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 40 deka natúr sajtkrém
- 1 ek. tejföl
- 2 nagyobb darab tojás
- 1 ek. liszt
- 1 darab bionarancs héja és leve
- 1 deci narancsszörp
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 bögre cukor (vagy édesítő ízlés szerint)
Az alaphoz
- 35 deka kekszmorzsa
- 10 deka vaj felolvasztva
Elkészítés:
A morzsát a vajjal keverd el és süsd 5 percen át a forró sütőben. Közben egy turmixban dolgozd össze a többi hozzávalót, és öntsd a kekszes réteg tetejére. Ha ezzel megvagy, 160 fokon süsd készre gőzben 45 perc alatt, majd hidegen szeleteld.
A karfiol és a szerecsendió valamiért nagyon jóban vannak, és most nem tennél mellé mást, egy kevés pirított bacont, sült hagymát és mozzarellagolyókat is adj hozzá tálaláskor.
Tovább olvasom