4 különleges pogácsa hétvégére

Ne csak vendégváróként gondolj rá – a már elkészült pogácsa és akár a még ki nem szaggatott tészta is jól fagyasztható, így ha friss reggelit vagy tízórait készítenél, ezekből dobj belőle össze egy adagot.

Egyiket sem nehéz elkészíteni, inkább csak egy kis türelmet igényel, amíg megvárod, hogy megkeljen a pogácsatészta. Ha egy kevés túró, puha vaj vagy sült hagyma is kerül bele, kevésbé lesz fojtós és száraz a tészta. Ha pedig csak egy dologra figyelsz ezen kívül, az az legyen, hogy semmiképpen ne süsd túl az adagokat, mert az is elősegíti a puha tésztafalatok kiszáradását. 

A tepertőtől a pogácsád sűrűbb és még aromásabb lesz. Melegen a legfinomabb, egy-egy kanál sűrű, házi szilvalekvárral.

Ha egy kevés aromás cheddar is kerül a tetejére, még izgalmasabb lesz ez az egyszerű pogácsa, ami a túrótól és vajtól lesz jó sűrű és puha. 

Egy kis adag jó borsos párolt káposzta még izgalmasabbá teszi a házi pogácsákat. Már mutatjuk is a receptet! 

Az édeskés sült hagyma kenyérben és pogácsában is nagy kedvencünk, nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra