Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

Olaszos hangulatban a legfinomabb.
Olaszos hangulatban a legfinomabb.Banko Photographic Ltd. / Design

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 nagyobb darab paradicsom
  • 1 bögre kuszkusz
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • 10 deka friss kecskesajt a tetejére
  • 1.5 bögre forró alaplé (hagyományos, 2,5 decis)
  • 4 darab szárított paradicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A forró alaplében, lefedve 15 perc alatt puhítsd meg a kuszkuszt, majd keverd el alaposan a paradicsomot és sajtot kivéve minden hozzávalóval. Ezek után skalpold meg a paradicsomokat, vájd ki mindegyik közepét, majd töltsd meg a kuszkusszal. (Ha melegen szeretnéd, néhány percig sütheted előtte a paradicsomokat.) Ha midnegyiket megtöltötted, morzsolt kecskesajttal a tetején tálald. 

kapcsolódó Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel
Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel

Telített vagy telítetlen? Hasznos vagy káros? Elmondunk mindent, amit tudnod kell a zsírsavakról.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ehhez a zöldséges kuszkuszhoz egy kevés szarvasgombaolaj is jól illik

Csak egy gyors zöldségragu, egy nagy bögre kuszkusz és izgalmas, szarvasgombás olaj, és nem egészen fél óra alatt készíthetsz gyors, életmódváltó vacsorát. Ha húst is sütnél mellé, egy-egy adag rozmaringos-fokhagymás báránysült lesz a legtökéletesebb választás.

2021. január13., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Köretként és reggelire is szuper a kuszkusz naranccsal és mézzel

Nem muszáj kizárólag sós köreteket készítened kuszkusszal, simán lehet belőle klassz reggeli vagy izgalmas, édeskés köret. Naranccsal és mézzel húsok mellett és gyors reggeliként is tökéletes.

2021. január27., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Ez a remek vegán, fűszeres casserole fehérbabbal a legfinomabb

Ha pedig tálaláskor néhány karika fűszeres, sült zabkolbászt is adsz hozzá, tökéletes lesz a végeredmény. Ehhez csak egy sűrű zabpelyhet kell készítened a kolbász hagyományos fűszereivel és egy jó nagy adag kókuszolajjal, majd megformázni és hagyni megdermedni.

2021. augusztus16., 10:24

Mustra