Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

Egy adag grillezett ananász a legfinomabb mellette.
Egy adag grillezett ananász a legfinomabb mellette.ahirao_photo

Hozzávalók 2 személyre

A csirkéhez

  • 50 deka csirkecomb- vagy mellfilé felcsíkozva
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. puha vaj

A mázhoz

  • 2 darab bionarancs leve és héja
  • 1 kis pohár szójaszósz
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint só, bors, csilipor, gyömbér
  • 2 ek. Worchester-szósz
  • 1 ek. puha vaj
  • 10 deka apróra vágott póréhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett húsokat a forró zsiradékok keverékén puhítsd meg néhány perc alatt. Közben a vajon puhítsd meg kissé a póréhagymát, és a máz hozzávalóit forrald össze kissé. Ha ezzel megvagy, locsold meg vele a húsfalatokat, és adj a keveréknek még néhány percet a forró wokban.

Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel

Telített vagy telítetlen? Hasznos vagy káros? Elmondunk mindent, amit tudnod kell a zsírsavakról.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

2021. október24., 09:24

Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

2021. szeptember11., 10:44

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

2021. szeptember3., 10:24

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Rántott csirkecsíkok mézes-csípős-szójaszószos mártogatóssal

A rántott csirke olyan klasszikus, amit a legválogatósabb felnőttek és gyerekek is örömmel befalnak, ha pedig felnőttek is kapnak belőle, ezt a csípős dipet készítsd el hozzá.

2021. október28., 11:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek