A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába. Ezúttal a sütőporos változatot készítettük, mert a szokásosnál is sürgősebb volt a pogácsázás.
Jót tesz az ízének egy kevés cukor.S847
Hozzávalók
- 50 deka liszt
- 3 közepes levél medvehagyma apróra vágva
- 1 nagy ek. cukor
- 1 csapott ek. só
- 50 deka túró
- 50 deka lereszelt vaj
- 1 darab tojás a kenéshez
- 1 zacskó sütőpor
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 35 perc
Elkészítés:
Dolgozd össze a száraz hozzávalókat, majd a többi alapanyaggal keverj egy sűrű tésztát. Pihentesd egy negyedórát, szaggasd ki, kend le tojással, majd mérettől függően negyedóra alatt süsd készre.