Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

Egy nagy szelet pirítóssal a legfinomabb.
Egy nagy szelet pirítóssal a legfinomabb.MaytheeVoran

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka főtt fehérbab
  • 15 deka kolbász felkockázva
  • 1 darab paprika apróra vágva
  • 2 közepes darab paradicsom apróra vágva
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 20 deka csicseriborsó
  • ízlés szerint só, bors, kömény, római kömény, csili
  • 2 ek. paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a kolbászt, majd a zöldségeket, és 10 perc alatt készítsd egy lecsós alapot. Ha ezzel megvagy, forrósítsd össze a babbal, a csicseriborsóval, mehet hozzá a paradicsompüré, majd jó sok fűszer. Ha szükséges, locsolj alá egy kevés vizet is. 

kapcsolódó Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?
Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?

A szakemberek szerint fontos az óvatosság, de nem a főtt ételek és a gyümölcsök jelentik a legnagyobb veszélyt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kolbászos-paprikás frittata – tökéletes hétvégi reggeli

Persze hogy magyaros hangulatban a legjobb a frittata, amihez nálunk őrölt kömény, egy kevés fokhagyma és aprított, kovásszal készült kenyér is kötelező. Medvehagymaszezonban azt sem érdemes kihagynod belőle.

2021. március13., 10:44

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Kolbászos-lecsós omlett – egy nagy szelet kaláccsal próbáld ki!

Azért erőltetjük mindig a kalácsot a sós fogások mellé, mert az édeskés falatok sokkal jobban kihozzák ezeket az ízeket. A kalács remek egy gyors májpástétom mellett, isteni szendvicsként, és naná, hogy egy kolbászos omlett oldalán is.

2021. november12., 07:04

Készítsd el ezt a melegen és hidegen is tálalható salátát kolbászból és csicseriborsóból

Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.

2020. június17., 06:04

Ha csak egy kevés kolbász van otthon, ebbe a pogácsába érdemes felhasználnod

A maradék kolbászcsücsök remek egy rántottában, akár egy magyaros tésztaétel egyik alapanyagaként, de érdemes a pogácsákban is esélyt adnod neki, mert klassz, magyaros vendégvárót állíthatsz össze a segítségével.

2021. február21., 06:04

Mustra