Hozzávalók 2 személyre
- 10 deka töltött olívabogyó
- 5 darab paradicsom meghámozva, összevágva
- 5 ek. olívaolaj
- ízlés szerint só, bors, rozmaring, bazsalikom, oregánó
- 2 nagy szelet kovásszal készült kenyér
- 1 nagyobb darab avokádó kockákra vágva
- 3 ek. jó minőségű balzsamecet
- 5 deka pirított fenyőmag
- 15 deka prosciutto csíkokra vágva
- 15 deka mozzarellagolyó
Elkészítés:
Locsold meg a paradicsomot a balzsamecettel és ízesítsd, fűszerezd alaposan.
A kenyeret is fűszerezd be, locsold meg olajjal, majd grillezd meg a szeleteket. Ha ezzel is megvagy, egyszerűen forgasd össze a hozzávalókat, szórd meg sóval, locsolj rá egy kis olívaolajat, és már el is készültél. Grillezett sajt és húsok mellett is finom.
Egy remek, egyszerű salátát hoztunk, ami a tavasszal grillezett húsok mellett a legfinomabb. Ha ebben a változatban megunod, egy gyors, vörös pestós öntetet dobj össze hozzá, és grillezett paradicsommal tálald.
Tovább olvasom