Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

Vörös cheddarral készítettük.
Vörös cheddarral készítettük.Justin Paget

Hozzávalók 3 személyre

A lasagnéhoz

  • 9 darab lasagnetésztalap
  • 60 deka bármilyen darált hús
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 ek. olaj
  • 4 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 üveg Marinara-szósz
  • 1 ek. vörös pesto
  • 1 deci vörösbor
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom

A szószhoz

  • 2 nagyobb darab sült édesburgonya pürésítve
  • 2 deci tejszín
  • 15 deka reszelt cheddar
  • 15 deka reszelt mozzarella
  • 2 deka vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztalapokat osztd 3 részre és fogj egy kisebb jénait, amiben elkészíted majd a fogást. 

A ragu hozzávalóit alaposan puhítsd meg, kezdd a vöröshagymával, aztán süljön a hús 10 percet, utána egyszerre mehet bele a többi hozzávaló, és így is kapjon a keverék még 10 percet. 

Rétegezd a tésztát a hússal, és süsd fél órán át a sütőben. 

Az édesburgonyás szósz hozzávalóit melegítsd össze, amíg a sajt elolvad, majd öntsd a lasagne tetejére, és pirítsd rá a sütőben 15 perc alatt. 

Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt? Halrudacskák tesztje: van élet a panír alatt?

11 féle terméket kóstoltunk végig, hogy neked már ne kelljen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

2021. május15., 10:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Édesburgonya, csili és füstölt paprika – köretként és főételként is bevetheted

Töltsd néhány házi tortillalap közepébe, vagy tálald párolt rizs tetején, mindenképpen finom és egészséges ez a zöldségragu, amit akár olaszos, paradicsomos változatban egy nagy adag sajttal is kipróbálhatsz.

2021. január8., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek