Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

Hozzávalók 4 személyre

A lasagnéhez

  • 9 darab lasagnetésztalap
  • 15 deka reszelt füstölt alpesi sajt
  • 20 deka zöldborsó
  • 35 deka ricotta
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 15 deka mascarpone
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 tk. barna cukor
  • (elhagyható) apróra vágott aszalt paradicsom és fekete olíva
  • 20 deka mozzarella (a tetejére)
  • 10 deka frissen reszelt parmezán
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy csokor bazsalikom apróra vágva

A besamelhez

  • 2 ek. vaj
  • 5 deci tej
  • 2 ek. liszt
  • ízlés szertint só, bors és szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Ezúttal a hagyományoktól eltérően érdemes egy kissé előfőznöd a tésztát sós vízben. Miközben elkészül, dobd össze a besamelt úgy, hogy előbb a lisztet adod a forró vajhoz, majd a tejet és végül a sót. 

A tetejére felhasznált mozzarellát reszeld le, a többi alapanyagot pedig egy tálban alaposan dolgozd össze. Kivajazott jénaiban rétegezd a tésztával, majd arra mehet a besamel és végül a sajt. Negyedóra elég lesz neki a forró sütőben. 

Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal Ezek a legfinomabb fogások kéksajttal

Egy falat almával és nektarinnal is remek a kéksajt, ahogy a sajtok legtöbbje, de ha egy kicsit kreatívabban használnád fel, most figyelj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Jöhet egy klassz, tésztás fogás zöldborsópestóval és olvadt mozzarellával?

A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.

2021. május4., 12:52

Kicsit angol, kicsit távol-keleti: mentás borsó kókusztejjel

Nagyjából bármit kínálhatsz mellé, biztosan egzotikus fogás lesz belőle.

2019. október31., 11:20

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

2021. május6., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek