OFFLINE

Fűszer és Lélek

danny_lotion 2006. december 14., csütörtök 16:16

Guardian Food Monthly

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 15:53

NyTimes Fashion& Style

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 15:51


People Stylewatch

Vreni Schneider 2006. december 14., csütörtök 15:43

Karácsonyi vásárlás #1. Andrássy út

Vreni Schneider 2006. december 12., kedd 14:32

(Ez egy karácsonyi körkép, a Velvet új, étel-, divat, és egyéb kényeztetésügyi blogján. Ez nem egy deluxeblog és nem lesz szokásunk, hogy kizárólag félmilliós foteleket ajánljunk. Ez az első rész. Következő túránk egyenesen a józsefvárosi piacra viszi majd az olvasót! Ja, és a felsorolt boltok egyikében sem kapunk kedvezményt. Sajnos.)

Karácsonyi mellékletünket azoknak állítottuk össze, akik legalább annyira kevés időt szeretnének a bevásárlással tölteni, mint mi, mert utálják a tömeget és nagyon kevés idejük van arra, hogy beszerezzék azokat a teljesen felesleges ajándékokat, amikkel azért halmozzák el majd szeretteiket, mert történetesen december 24-én ajándékozni kell. Hogy olvasóinknak minél egyszerűbbé tegyük a választást, nagyobb bevásárló egységekre osztottuk fel Budapestet, mert mi azt szeretjük a legjobban, ha minden egy helyen van, sőt ha mondjuk nem is kell az egész cirkuszért két kilométernél többet gyalogolni.

Kezdődjék tehát a móka az Andrássy úttal, ahova karácsonyi bevásárlásra akkor menjünk, ha nagyon sok pénzünk van és kizárólag csak Herendit, svájci órát, könyvritkaságot, vagy Louis Vuitton táskát vagyunk hajlandóak a fa alá tenni annak, aki megérdemli.

Írók boltja (Budapest VI., Andrássy út 45.)

Az Írók boltjában találtunk rá erre az albumra, ami ideális ajándék minden olyan nőismerősünk számára, aki szereti a divatot. Mivel a nők kilencven százaléka szereti, így nagyon nem is lőhetünk mellé. Színes rajzok és könnyen emészthető ismeretterjesztő szövegek vezetnek végig minket a divat történetén, az ősember szőrbundájától a tógáig, a krinolintól a spencer-kabátig. A kiszerelés kifejezetten ünnepi, a papírtokba csúsztatott körülbelül ötszáz oldalas könyv még az olyan nők szívét is megdobogtatja majd, akik nem csak évente egyszer kapnak ajándékot. Ára: 15595 forint.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nara divatbemutató az autószalonban

dns 2006. december 11., hétfő 12:07

Ha kíváncsi arra, hogy a Topmodellből ismert Papp Valentina hogyan olvadt el vörösborral a kezében a zongorista romantikus énekét hallgatva, vagy a gót punknak öltözött Kentaur hogyan próbálta kikerülni az önfényezés csapdáját, olvassa el a beszámolónkat. Lesz benne sok ocelotminta, Lakatos Márk és sok menyasszonyi ruha.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Piaget és Baume & Mercier itthon is

Vreni Schneider 2006. december 10., vasárnap 15:59

A karácsonyi bevásárlási roham előtt érkeztek meg Budapestre a Piaget és a Baume & Mercier órái, melyek fapados verzióit már két-háromszázezer forintért meg-vásárolhatjuk. A november végén tartott bemutatón főleg bankár-feleségek, újságírók és orosz milliomosok megbízottjai jelentek meg. A rendezvényről és Ernyey Béláról tudjanak meg többet itt!

Sienna Miller ruhát tervez

Vreni Schneider 2006. december 7., csütörtök 15:40

Testvérével, Savannah-val egy nyolcvan darabos kollekción dolgozik Sienna Miller színésznő. A nagyon hosszú, 'Twenty8Twelve by s.miller' névre hallgató kollekció (a színésznő december 28-án született) a  Vogue szerint biztos siker lesz: Sienna Miller stílusát a világon mindenhol utánozzák, testvére Savannah pedig eleve divattervező, Alexander McQueen jobbkeze.  A 2007-ben a boltokba kerülő kollekció elsősorban a punkrock világából merít, hangsúlyos lesz a farmer, a bőr és a szegecs. Az elegánsabb darabokat a hatvanas évek, azon belül is elsősorban a swing korszak ihlette.

Forrás: Vogue

Chili&Vanilia: A globális szusimániát okozó maki

chili 2006. december 5., kedd 11:01

Félreértés ne essék, nem óhajtok átfogó szusi történelembe bocsátkozni, és visszamenni időszámításunk elé néhány évszázaddal, amikor Japánban megszületett a szusi (Európában pedig a pácolt hering..). Kiváló összefoglaló volt itt már a Velvet-en  is. Csak a 70-es évekig tekintenék vissza, konkrétan arra a figyelemreméltó eseményre, amelynek kulcsszerepe volt a globális szusifikálódásban: a Kalifornia-tekercs születése.

.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Marco Bicego ékszerek

Vreni Schneider 2006. november 22., szerda 13:56

Marco Bicego ékszereit egy nagyszabású divatbemutató keretében mutatták be a New York Palotában. Az olasz tervező ékszerei a sok színes drágaköveknek köszönhetően még véletlenül sem néztek úgy ki, mintha kizárólag csak az ötven feletti korosztálynak készültek volna. Még a letisztultabb, aranyból készített nyakékek sem tudtak annyira hivalkodóra sikerülni, hogy zavarba jöjjünk. Az est legnagyobb pillanata Epres Panni volt talpig fehérben és a fogadáson felszolgált penne all'arrabiata, amiért még Marco Bicego is többször sorba állt.

Sushi Sei

Vreni Schneider 2006. november 15., szerda 10:42

 

Egy korábbi összeállításunkból tévedésből maradt ki a Kolosy téri Sushi Sei, ami szintén a jobb japán éttermek közé tartozik Budapesten. Azt semmiképp sem állítanánk, hogy olcsó, csak pár ezer forinttal fizetünk kevesebbet, mint az általunk legdrágábbnak tartott Fujiban. Viszont a Fujival ellentétben itt két ember degeszre eszi magát  makival, sashimivel, meg nagy udon-levesekkel uszkve húszezerért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Chili&Vanilia: Rükverces csodapóré

chili 2006. november 15., szerda 10:24

Örömmel és lelkesen bólintottam rá a Tejben-vajban hírére és a felkérésre, hogy működjek közre a gasztro-vonulatában. A következő pillanatban azonban elöntött a veríték, amikor realizáltam, hogy valójában mire is mondtam igent.….hogy a Velvet közönsége bizonyára csupa bombázó, trendi, nádszálkarcsú, tudatosan táplálkozó, kalóriaszámoló, elválasztó, salátarendelő nőstény. Lelki szemeim előtt megjelennek a hatalmas piros tiltó-kereszttel áthúzott szavak, amelyeket itt majd ki sem szabad ejteni. Kizárt, hogy itt büntetlenül leírhatok majd olyan szavakat, mint mondjuk kacsasült vagy csokitorta. Vagy ropogós libacomb (vörösboros aszaltszilvával). Gesztenyepüré, steak, karamellpuding.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Chili&Vanilia is nálunk blogol

Vreni Schneider 2006. november 15., szerda 09:00

A Brüsszelben élő Chili&Vaniliát senkinek sem kell bemutatni. A több mint egy éve gasztroblogot író Chili jelenleg a legszínvonalasabb magyar nyelvű kajablog tulajdonosa. Megtiszteltetésnek vesszük, hogy elfogadta meghívásunkat és szeretne a Velvet életmód-blogjában közreműködni.      

Pata Negra

Vreni Schneider 2006. november 14., kedd 17:47

A Pata Negra két éve a törzshelyek közé tartozott, aztán hirtelen elkezdtek árakat emelni és adagokat csökkenteni, ami a tapa-kategóriában igencsak szembetűnő, és többször valahogy mindig egy ezressel kevesebbet adtak vissza a pincérek. Ennek következtében el is maradt a hatalmas vendégsereg, és míg korábban szinte esélytelen volt foglalás nélkül asztalhoz jutni hétköznaponta, egy jó ideje már csak fél házzal üzemelt.

Pedig nagyon ígéretes kezdet volt. A Pata Negra volt az a hely, ami nagyon jól megtalálta azt a szakszóval élve niche-t, ami tapas-bár lévén nem étterem, hanem sokkal inkább söröző, és ami koncepcióban nem több, mint hogy a pia mellé kísérőnek be lehet kapni egy pár falatot.  Kicsit szofisztikáltabban persze, mint az átlag fűrészporos pogácsa vagy perec, állott tormahabos, téliszalámis szendvics, kaszinótojás vagy csipsz. Volt itt fűszeres chorizo, manchego sajt, meglepően frissnek tűnő tengeri dolgok, jamón serranós, laskagombás akármik, tabouleh, és még úgy száz másik kis izé, amit egy jobb barcelonai bárban is megtalálnák.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagy fűszerkönyv

Vreni Schneider 2006. november 14., kedd 17:45

A 2001-ben megjelent Fűszer Enciklopédia egyike a tucatszámra megjelenő szép, színes, nagyalakú szakácskönyveknek, ami pont olyan, mint amilyet a neve alapján elképzelnénk. Van benne fűszer-és fűszerkeveréktörténelem, a fűszerek tárolásához szükséges mindenféle jótanács, kis, közepes és nagy képek fűszerekről, és olyan sok ábécésorrendbe szedett információ, hogy öt év alatt az S-betűig, egészen pontosan a sambal blachanig sikerült eljutni.

Dns kolleganő meglátása szerint a szakácskönyvben képileg a korai nyolcvanas évek vizuális kultúráját láthatjuk viszont. Abban az időben volt szokás a szakácskönyvekeket a magyar konyha olyan szimbólumaival nép-szerűsíteni, mint például egy Herendi Porcelánban fotózott tejfölös főfogás mellé helyezett kalocsai paprikafüzér. Akik ebből a korszakból írásos emlékeket őriznek, nagy eséllyel örömmel nézegetik majd a fűszerkönyv nosztalgikus képeit, ahol a fahéjas fogás mellett egy rúd fahéj látható, az ánizskapros mellett pedig ánizskapor. Akik viszont Jamie Oliver ételfotóit tartják a huszonegyedik század etalonjának, mosolyogni fognak azon, hogy a képeken semmi sincs direkt elhomályosítva, viszont a szakács kezéből több nem látszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Taco Express

Vreni Schneider 2006. november 14., kedd 17:44

A Taco Expresstől rendelni ebédet hétköznap elég merész vállalkozás. A babos, mindenféle tésztába tekert, tészta mellé tálalt, csípős vagy kevésbé csípős húsételek egyszerűen nem alkalmasak munkaebédre és kifejezetten nagy a valószínűsége annak, hogy ebéd után bealszunk az irodában, de legalábbis munkaképtelenek leszünk egész délután. Mexikói étteremből salátát rendelni viszont amatőrség. Így marad arra várni, hogy mikor nincs bent a főnökünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szumatra indonéz étterem

Vreni Schneider 2006. november 14., kedd 15:34

A XIII. kerületi Szumatra nem egy elegáns étterem, sőt inkább kifőzde, viszont a legjobb indonéz a városban. Sokan, akik a jóval menőbb Nusantarát tartják erre a posztra hivatottnak, felhúzzák majd szemöldöküket, hogy miért nem az ultradivatosan ázsiaira vett, pot-pourris, színes párnás étterem kapta ezt a címet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Áruházteszten a Velvet

vb 2006. november 10., péntek 17:13

Nénikénk, a Velvet körülnézett konfekciófronton, mit mennyiért és hol lehet beszerezni, összehasonlította az árakat és elmondta a véleményét a három legnagyobb külföldi franchise-ról: Mango, H&M és Zara very much indahouse. Munkamódszerünk az volt, hogy igyekeztünk a hasonló fazonú darabokat kipécézni, leolvasni az árcédulát, memorizálni, majd feljegyezni az árakat. Figyeltük a hangulatot, a miliőt, az eladót, a biztonságot és azt is, hogy érezzük magunkat vásárlás közben. Végül nem vontunk le konklúziót és sehol nem lepleződtünk le.

Momotaro Ramen

Vreni Schneider 2006. november 8., szerda 15:35

A Momotaro Ramen, a belvárosi Széchényi utcában valójában nem több mint egy ázsiai gyorsétterem, de nem a koszos budi kínai változatból, amiből érthetetlen módon sok van a városban, taknyos a kaja és ráadásul legtöbbjükben még enni is látni embereket.

A Momotarot nehéz lenne kínainak mondani, mert a hely kulcsétele, a ramen ugyan kínai eredetű de a 19. század óta elválaszthatatlan Japántól. Éppilyen kétértelmű a gyorsétterem megnevezés is, ami nem feltétlenül illik egy olyan helyre, ahol simán meg lehet enni öt fogást, egyes főételekre pedig harminc percet kell várni, de mégsem jut jobb az eszünkbe, ha egyszer már láttuk a pár faasztalból álló helységet.     

A névadó ramenből, amiért a vendégek gyakorlottabb fele idejár, létezik tészta és leves verzió is, utóbbiból az elsődleges hasonlóság ellenére többféle is. A fűszerezésnek, és főleg a csillagánizs használatának köszönhetően teljesen más például a marhahúsos ramen, mint a zöldséges, még akkor is ha mindkettő alján forró tészta gőzölög, és ugyanolyan óriási tálban szolgálják fel őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bryndzové halušky, strapačky i pirohy

Vreni Schneider 2006. november 7., kedd 23:03

Van valami nagyon lélekmelengető abban, ha az ember Kelet-Szlovákiában járva csak arra a pár helyi specialitásra korlátozza az étkezést, amit minden étlapon megtalál: Bryndzové halušky, Strapačky és Pirohy azaz sztrapacska, káposztás galuska, és ennek a különböző variációi, hússal mellé vagy anélkül. Az ember ilyenkor könnyen felülemelkedik az itthon tartott diétáján és már az autóúton eldönti, hogy a múlt századi fatemplomok megtekintéséhez, és az igazi szlovák életérzéshez elengedhetetlen napi hatezer kalóriát magához vennie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hová lett Zoób Katti tehene?

vb 2006. november 7., kedd 15:30

Sokan azt hiszik szerkesztőségünkről, hogy nem szeretjük Zoób Katti munkásságát, pedig ez nem igaz. Elismerjük a művész szakmai tudását, hangosan üdvözöljük autodidakta szorgalmát, és évek óta következetes motívumrendszerében sem kellett még soha csalódnunk. Most is kizárólag az ő tehenével foglalkozunk az összes közül.

„Ami kívülről tehénnek látszik az nem is biztos, hogy tehén. És ez mindenre vonatkozik” – így kommentálta Zoób Katti saját ArtDeCow névre keresztelt munkáját, amit az esztétizáló tehenek kategóriájába sorol.

November 2-án végül Zoób Kattiéval együtt elárverezték az összes, korábban az utcákon ácsorgó tehenet. Az ArtDeCow–t ötszázezer forintért egy ingatlan beruházó és fejlesztő cég vette meg, de hogy hol lesz, azt Csikós Gergely főszervező egyelőre nem tudta megmondani. „Több hely felajánlkozott befogadónak, de olyan is van, aki a nappalijába vásárolt tehenet. Más országok tapasztalata szerint valószínűleg szem előtt lesz” – véli a főszervező. Az árverésből befolyt összeget egyébként különféle alapítványoknak ajánlották föl nemes célokra.

1 ... 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés