Így érdemes viselni a 2022-es strandszezon trendi fürdőruháit

GettyImages-641126656

Minden szezon hoz valami újat, vagy felfrissít valami retrót előző korok öltözködéseiből, így mindenki ízlésének megfelelően válogathat a különböző aktuálisan trendi darabok közül. De érdemes figyelembe venni bizonyos alkati sajátosságokat is, amelyeket egy-egy szabás vagy minta izgalmasan kiemelhet, vagy előnytelenül hangsúlyozhat. A végeredmény szempontjából nagyon nem mindegy!

Nehéz ma már olyan viseletet elképzelni, amire a strandon látva bárki azt mondaná:

Nahát, de gáz ez a divatjamúlt cucc!

Igazából minden megy: a bikiniknél a retró nagy bugyis változat éppen annyira, mint a behúzós- madzagos, a pöttyös mellett a pálmaleveles, az állatbőrmintás és a romantikus kis virágos. Mégis megvannak a saját elemei ennek a szezonnak is: 

az aszimmetrikus egy- és kétrészesek, a csőtop felsők mellett a ráncolt anyagú kis háromszög bikinik, a túl hosszú madzaggal körbetekert és a váratlan helyeken kivágott anyagú és az úszódresszre emlékeztető fürdőruhák.

Vegyük sorra, kinek mi a legelőnyösebb.

Egyrészes

Számtalan verziója ismert: a pánt nélküli, a mélyen dekoltált, a magasan felvágott vagy a combtőnél záródó, a mellben összehúzott és az imitt-amott hiányzó textildarabokkal rendelkező konkáv fürdőruhák is itt vannak a kínálatban.

Itt már szinte nehéz megmondani, hogy egy- vagy kétrészes fürdőruháról van-e szó
Itt már szinte nehéz megmondani, hogy egy- vagy kétrészes fürdőruháról van-e szóAmeliaFox / Getty Images Hungary

Ráadásul az egyrészes nemcsak a magukat inkább takargatni kívánók kényszermegoldása, hanem pimaszul merész, bátran vagány formákkal és mintákkal is elérhetőek.

Néha kifejezetten izgalmas, ha valamit konkrétan nem látunk, nincs direkt módon az arcunkba tolva, inkább csak a képzeletre van bízva.

Egy mélyebb kivágás, egy jól elhelyezett csat vagy éppen az anyag hiánya drámai hatásra képes.

A textiltakarékosabb megoldáspártiak (és a férfiak jelentős része) valószínűleg a kétrészesekre voksolnak.

Kétrészes

A retró kétrészesek között ott az ’50-es, ’60-as, de még a ’70-es évekből is ismerős óriásbugyis fürdőruha, amelynek alsó része köldökig felér.

És itt vannak a sportos, vastag pántos melltartójú kétrészesek is, amelyek az előzővel szemben inkább a sportos testalkatú hölgyeknek állnak jól, akiknek kevésbé hangsúlyos a derekuk, de kockás a hasuk, és önazonos számukra a sportos stílus.

Sportos, kevésbé lágy stílus
Sportos, kevésbé lágy stílusSouth_agency / Getty Images Hungary

A derékba húzott alsó viszont inkább a szélesebb csípő és karcsúbb derék barátja, vagyis a klasszikus, homokórafazont tudja nagyon szépen hangsúlyozni, és még ha nem is minden túlsúlytól mentes viselője, a formavilág akkor is teljesül, és nagyon nőies hatás érhető el vele.

Aztán, ahogy még kevesebb textilre van szükség, elérkezünk a bikinihez.

Gyűrött, ráncolt bikini

A gyűrött anyag is menő idén
A gyűrött anyag is menő idénDaniloAndjus / Getty Images Hungary

A ráncoknak köszönhető textiltobzódás bikinifelső esetén jótékonyan csal optikailag a mellben kevésbé erősek javára. A több anyag mögött sose lehetünk benne biztosak, pontosan mennyi is van belőle kitöltve. Természetesen akin feszesebben megtelik, rosszul az sem jár ezzel a típussal.

Aszimmetria

Kétrészeseknél elsősorban a felsőrésznél, de gyakran mindkét részen, egyrészeseknél szinte bárhol találkozhatunk kisebb-nagyobb aszimmetriával. Amellett, hogy izgalmassá teszi a látványt, elterelheti a figyelmet más, esetleg tökéletlen pontokról, ami valljuk be, néha jól jön. Vigyázzunk viszont arra, nehogy az aszimmetria olyan helyre essen, ahol pont ráirányítja a figyelmet valami takargatnivalóra, mert az biztos, hogy vonzza a tekintetet.

Csőtop

Nem minden mérethez alkalmas
Nem minden mérethez alkalmasRicardoImagen / Getty Images Hungary

A csőtopok, vagyis azok a bikinifelsők, amelyek sötétítőfüggöny jelleggel két párhuzamos madzagon elhúzható cső vagy négyzet alakú textildarabkák, olyan találmányok, amelyek dús kebleken pillanatképként ragyogóan mutatnak, de tengerparti futkározás, strandröpi vagy egyéb aktív mozgással járó tevékenység esetére semmi jót nem ígérnek. Kevesebb feszülés esetén biztonságosabb viselet, cserébe nem feltétlenül előnyös.

Egy kicsit több madzag a kelleténél

Kimberley Garner is egy ilyen túlnyújtott zsinórú bikinit fogott ki
Kimberley Garner is egy ilyen túlnyújtott zsinórú bikinit fogott kiMega / Getty Images Hungary

Amikor a zsinórozók elszámolják magukat, és pár méter többletet fűznek a bikinifelsőbe, akkor annak viselője vagy elrágja a felesleget, vagy maga köré tekeri. Ez utóbbi esetben pödörgetheti magán fel-le napozás közben, nehogy ugyanazokon a helyeken maradjanak fehér csíkjai. Nyilván nehéz mindig valami újat kitalálni, de ha nagyon nem megy, nem kell erőltetni. Annyit meg kell említeni ennek a megoldásnak a védelmében, hogy a mellekről egy icipicit a hasra irányítja a figyelmet, így kisebb keblek és kockahas esetén buli lehet odavonzani a tekintetet. Viszont pocakban kicsit erősebbeknek nem javallott ez a kötözős trend. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra