Kapros zöldbableves – melegen és jéghidegen is finom

Néhány sós túrógombóccal feldobva még finomabb lesz ez az érdekes nyári leves, de anélkül is remek és könnyű fogás a forró napokon.

Ha zöldbabbal már eleget készítetted, érdemes kipróbálnod cukkinivel és zöldborsóval is. Utóbbit tálald egy adag kókuszcsipsszel, így még különlegesebb lesz a végeredmény.

A fokhagymás kruton is jól illik hozzá.
A fokhagymás kruton is jól illik hozzá.milanfoto

Hozzávalók

  • 50 deka zöldbab összevágva
  • 1 csokor kapor felaprítva
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagyobb darab burgonya felkockázva
  • 8 deci alaplé
  • 1 deci tejföl
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Dinszteld meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a burgonyát, a bab harmadát, és az alaplében adj nekik kis lángon 10 percet. Egy kevés forró vízben néhány percig blansírozd a maradék babot, majd tedd jeges vízbe. 

Ha a krumplik megpuhultak, pürésítsd a leves burgonyás felét, majd add hozzá a zöldbabokat, és keverd el benne a tejfölt és tejszínt is. Ízesítsd sóval és borssal, majd végül a kaprot keverd hozzá.

Ezt a kapros polentát akár grillezheted is – szárnyasok és halak mellett a legfinomabb Ezt a kapros polentát akár grillezheted is – szárnyasok és halak mellett a legfinomabb

Ha szereted a nem mindennapi köreteket, tálalj a húsok mellé kapros polentát, amihez jól illik egy adag kecskesajt és úgy egy vödörnyi joghurtos uborkasaláta is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

2021. október10., 09:20

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

2021. november16., 07:04

Gazdag leves hétvégére babbal, csülökkel és savanyú káposztával

Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is.

2021. november13., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek