Tudtad, hogy a spárgából is készülhet pesto? Már mutatjuk is, hogyan!

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Snidlinggel, egy kis citromhéjjal lesz az igazi ez a pesto, amit aztán egyszerű pirítóson, tésztákon és saláták tetején is tálalhatsz.

A fokhagymát medvehagymával is helyettesítheted.
A fokhagymát medvehagymával is helyettesítheted.dulezidar

Hozzávalók

  • 1 nagyobb csokor zsenge zöld spárga
  • 1 csokor snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só és bors
  • néhány evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál lereszelt parmezán
  • 2 nagy evőkanál pirított fenyőmag
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a spárgát 7 percen át, majd vágd apró darabokra, aprítógépben dolgozd el a többi hozzávalóval és annyi olajjal, hogy homogén, krémes pestoállagot kapj. Kóstold meg és szórd meg sóval, borssal ízlés szerint, majd ízesítsd néhány csepp citromlével. 

Szezonja van: 10 tuti spárgás recept Szezonja van: 10 tuti spárgás recept

Bizonytalan, mire jó a spárga? Vagy nagyon is szereti, de jól jönne pár inspiráló recept? Tíz tippünk közül mindenki megtalálja az igazit.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

2021. április21., 10:24

Tipp izgalmas köretekhez: sült tök pisztáciapestóval

Szeretjük a sült krumplit és a zöldségpüréket is, de még jobban szeretjük, ha percek alatt összedobhatunk egy-egy igazán különleges köretet egyszerű és könnyen elérhető alapanyagokból. Ha marad a pestóból, másnap pirítóson remek, de akár salátaöntetet is készíthetsz belőle.

2020. október29., 06:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

2021. július21., 12:52

Ezt dobd össze a maradék rukkolából: mentás, nyári rukkolapesto

Ha nálad is árválkodik a hűtőben egy doboz éppen kiszáradni készülő rukkola, itt az idő, hogy a zero waste jegyében egy pestót kerekíts belőle, amit aztán szendvicsekben, pirítóson, tésztaszószként és pizzák tetején is felhasználhatsz.

2020. augusztus28., 06:04

Spárgás rizottó fehérborral és parmezánnal – elegáns vega vacsora lesz belőle

Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.

2021. április20., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek