Nálad is van a fagyasztóban zöldborsó? Ebben a tejszínes csirkelevesben tökéletes helye lesz!

Valahová el kellett tűnnie a boltokból annak a rengeteg konzervnek és készételnek, és ha te is azok között vagy, akiknél lapul belül néhány a kamrában, figyeld e heti receptjeinket, amikben a legfinomabb, konzervekből is összedobható ételeket mutatjuk meg!

A zöldborsóleves friss borsóból, hagyományos változatban is finom, főleg, ha egy kevés karalábé és indokolatlan mennyiségű grízgaluska is kerül bele. Ha még egy változatban kipróbálnád, legyen ez a tejszínes verzió.

Bármelyik kedvenc zöldségeddel készítheted.
Bármelyik kedvenc zöldségeddel készítheted.sorendls

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka zöldborsó
  • 2 deci tejszín
  • 6 deci alaplé
  • 1 kisebb fej felkockázott karalábé
  • 20 csirkemell- vagy combfilé összevágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem felaprítva (a tetejére)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 szál felkockázott zellerszár
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a forró zsiradékban a húst, a zellert és a karalábét, majd ha a hús kifehéredett, öntsd fel az alaplével. Adj neki 10-15 percet kis lángon, ezek után mehet hozzá a borsó és a tejszín is, ha pedig egy kicsit sűrűbben szeretnéd, egy adag meleg lével elkevert étkezési keményítő is. Fűszerezd ízlés szerint, majd tálald a friss petrezselyemmel. 

Főzzön borsólevest nagymama módra Főzzön borsólevest nagymama módra

A borsólevest mindenki szereti. És bárki meg is tudja főzni, még leveskocka sem kell hozzá.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

2021. szeptember11., 10:44

Rántott csirkecsíkok mézes-csípős-szójaszószos mártogatóssal

A rántott csirke olyan klasszikus, amit a legválogatósabb felnőttek és gyerekek is örömmel befalnak, ha pedig felnőttek is kapnak belőle, ezt a csípős dipet készítsd el hozzá.

2021. október28., 11:24

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

2021. szeptember24., 10:24

Borsófőzelék mentával – fasírt és falafel mellett is nagyon finom

A borsófőzelék hagyományos változatban is finom, főleg, ha nem hetven deka liszttel van besűrítve – tudjuk ezt a menzás ebédek óta. Ha pedig igazán fenszi változtatban dobnád össze, készítsd tejszínnel, egy kis vajjal és tálald friss mentával a tetején!

2021. november10., 09:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek