Medvehagymapesto: tésztákon, húsok mellett és salátaöntetként is világbajnok

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

Ez a pesto igazi dzsóker: készíts belőle minél többet, hogy az egyszerű tészták mellett a pizzán, húsok tetején és a salátára locsolva is megkóstolhasd!

Ebből egy kisebb adag lesz, később duplázhatod is a mennyiséget.
Ebből egy kisebb adag lesz, később duplázhatod is a mennyiséget.skarau

Hozzávalók

  • 12 deka felaprított medvehagyma
  • 4 deka pirított fenyőmag
  • 10 deka lereszelt parmezán
  • 1 deci jó minőségű olívaolaj
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Előbb az olaj nélkül dolgozd össze a hozzávalókat aprítógépben 3 percig, majd olajjal együtt is ugyanennyi ideig. Kóstold meg, és ha nem kell tovább sózni, akkor mehet egy kis üvegbe, és abban a hűtőbe. 

Kvíz: medvehagyma vagy gyöngyvirág? Kvíz: medvehagyma vagy gyöngyvirág?

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy csak a minden kérdésre hibátlan választ adók élnek túl, a többieket sajnos megölte a gyöngyvirág.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

2021. július21., 12:52

Pestóval töltött csirkemell – olasz hangulatban még finomabb

Ha igazán finom végeredményt szeretnél, ne hagyd ki a tetejéről a parmezánforgácsokat sem. Ezt a fogást mi a legegyszerűbb jégsalátakörettel szeretjük a legjobban, amit kenyérkockákkal és cézáröntettel szoktunk feldobni.

2021. május10., 12:52

Rakott krumpli medvehagymával és karfiollal – így még egészségesebb lett az egyik kedvencünk

Ha te is szereted a rakott krumplit, medvehagymával és egy kevés extra zöldséggel is érdemes megkóstolnod. Így nemcsak egészségesebb, de sokkal finomabb is lesz.

2021. április8., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek