Különleges szendvics vegáknak padlizsánnal, fahéjjal és mozzarellával

A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!

Tartalmas, húsmentes szendvics lesz belőle, amit friss paradicsomszeletekkel, hagymakarikákkal és szeletelt olívával is feldobhatsz. Ha egyféle sajt nem elég, egy-egy nagy szelet mozzarellát olvassz a tetejére.

Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted.
Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted.Joff Lee

Hozzávalók 2 szelethez

A szendvicshez

  • 2 nagyobb szelet padlizsán
  • 2 nagyobb szelet rozskenyér
  • 6 vékony szelet mozzarella
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj
  • só és bors ízlés szerint

A szószhoz

  • 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 2 teáskanál ketchup
  • ízlés szerint só, bors és fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg olajjal a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd, majd grillezd őket puhára néhány perc alatt. 

Amíg sül, keverd el egymással alaposan a paradicsomos szósz hozzávalóit, és kend meg vele a kenyereket. Erre mehetnek majd az elkészült padlizsánszeletek és arra a sajt. Tedd a sütőbe, és várd meg, amíg a sajt alaposan megpuhul – ekkor már el is készültek. Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted. 

Szezonja van: rakott padlizsán Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Melegszendvics sajttal és tonhallal – laktató fogás, ami segít, hogy gyorsan készíts valami különlegeset

Egy jó kis meleg tonhalkrém, olvadt sajt és néhány szem savanykás kapribogyó teszi még izgalmasabbá ezt a fogást, amit akár barna kenyér, akár egy nagy szelet kalács tetején is tálalhatsz.

2021. január24., 06:04

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

2021. január24., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

2021. január23., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

2021. október21., 09:24

Almás-kéksajtos melegszendvics – ötperces különlegesség reggelire vagy vacsorára

Ha te is annyira rajongod az egyszerűen összedobható, mégis különleges ízkombinációkat, amikhez nem kell a világ végéig elzarándokolnod a hozzávalókért, ezt a remek szenyát próbáld ki!

2021. július12., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek