Kedvencünk vega változatban: kínai szezámmagos falatok szejtánból, mézes-csilis káposztasalátával

Ebben a húsmentes változatban ugyanolyan finom ez a kínai fogás, mintha egyenesen az étteremből érkezett volna. Ha haladó vagy a konyhában, a szejtánt te magad is egyszerűen összedobhatod otthon, ha pedig épp van belőle, csak vágd kockákra és bundázd be – mutatjuk a leggyorsabb receptet!

Az otthon készült szejtánhoz a sikért és egy evőkanál lisztet egy nagyobb keverőtálban dolgozd össze hideg vízzel, sóval és bármilyen fűszerrel, füstös vagy hagyományos ízesítővel. Az így kapott masszát formázd henger alakúra, és egy nagyobb lábosban, forró, sós vízben úgy 45 perc alatt főzd puhára. 10 deka sikérenként úgy 1 deci vízzel számolj – a lényeg, hogy a végeredmény egy ruganyos tésztává összeállt massza legyen. 

Már csak a saláta hiányzik mellőle.
Már csak a saláta hiányzik mellőle.rez-art

Hozzávalók 2 személyre

A szezámmagos falatokhoz

  • 3 nagy evőkanál pirított szezámmag
  • 30 deka felkockázott szejtán
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, szegfűszeg
  • 9 nagy evőkanál liszt
  • 1 csésze ketchup
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 evőkanál olaj (és a sütéshez)
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1.5 deci víz

A káposztasalátához

  • 40 deka lereszelt káposzta
  • 3 evőkanál méz
  • ízlés szerint bors, csilipor, só
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 3 deci víz
Recept idők

Elkészítés:

A bundához a lisztet, a tojást, a sót, az étolajat és a sütőport keverd össze annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapj. Mártsd bele a felkockázott szejtándarabokat, majd bő olajban süsd aranybarnára.

A mézet keverd el a fűszerekkel és a ketchuppal, sózd meg, majd forgasd bele az elkészült falatokat. Ezek után szórd meg szezámmaggal. 

A káposztasalátához csak annyi dolgod lesz, hogy a lereszelt káposztát besózod, majd amíg áll egy kicsit a sóban, elkészíted az ecetes, csilis és mézes öntetet úgy, hogy alaposan összekevered a hozzávalókat. Kóstold meg, és ha kellőképpen fűszeres a lé, öntsd a salátára, majd ha teheted, tedd a hűtőbe, és hagyd benne állni néhány órán át. 

A A "leghúsosabb" vegán kaja - vörösboros görög pörkölt

Ez a szuperszaftos ragu karamellizált hagymával a görögök válasza a franciák "bœuf bourguignon"-jára. Steiner Kristófé pedig ez a vegán változat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Spórolj a kalóriákkal, a gomba segíteni fog: barna sörös-gombás pásztorpite édesburgonyával

Még a legdurvább, leghizlalóbb gombaféle 10 dekájában is csak 40 kalória van, de ha a csiperkét választod ehhez a fogáshoz, akkor akár 22-ből is megúszhatod.

2020. január8., 12:04

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek