A tökéletes ribeye steak borsos-mustáros gombasalátával – így készítheted el a legegyszerűbben!

Ha a szénhidrátbeviteledre igyekszel figyelni, készítsd el ezt a pofonegyszerű fogást, amihez kalóriaszegény, tejszínes-mustáros gombaköretet készítettünk egy jó adag színes borssal. A ribeye steak a marha legmárványozottabb része, így kifejezetten zamatos és lágy sült készülhet belőle. Ennek van egy-két szokatlan trükkje, de azokat már mutatjuk is!

Válassz legalább 2 centi vastag hússzeleteket, és sütés élőtt pihentesd őket szobahőmérsékleten legalább egy órán át. Sütés után szintén hagyd állni a szeleteket még 4-5 percen át, így lesznek tökéletesek a húsok. A ribeye-t csonttal és csont nélkül is sütheted, tökéletes választás azoknak is, akik jól átsütve szeretik a húsokat. Válassz vastag, hőtartó serpenyőt, és csak amikor igazán forró, akkor tedd bele a húsokat, hogy kérget kapjanak. 

Nem kell sokáig sütni.
Nem kell sokáig sütni.grandriver

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz

  • 40 deka marha ribeye steak
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

A körethez:

  • 2 bögre felszeletelt barna csiperkegomba (erdei gombákkal is készítheted)
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
  • 15 deka friss spenótlevél
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a húst egy kevés olajon, süss rá kérget néhány perc alatt. Ezek után kapjon egy kis sót és frissen őrölt színesbors-keveréket, majd majd az előmelegített sütőben 180 fokon adj neki egy rácson 5 percet. Harmadik lépésben újra a serpenyőben, egy adag felhabosított vajban, fokhagymával süsd át néhány percen át. Amikor a vaj habos, egy percig forgasd meg benne a húsokat, majd vedd ki, és hagyd pihenni néhány percig. 

A gombához a maradék vajba dobd bele a vöröshagymát és a felszeletelt gombákat, majd ha kissé megpuhultak, adj a keverékhez sót, borsot, a liszttel elkevert tejszínt és egy kevés mustárt. Amikor ezzel is megvagy, kanalazd a gombát madársaláta- vagy spenótlevelekre, és tálald mellé a húst.

kapcsolódó Sütőben is pazar steaket készíthetsz! Mutatjuk, hogyan!
Sütőben is pazar steaket készíthetsz! Mutatjuk, hogyan!

Nem a grillezés az egyetlen módszer, ami szélesre tárhatja előtted a szaftos és omlós hússzeletek világának kapuit.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Készíts salátát a grillezett steakből – kukoricásan, olívával a legfinomabb

Egy nagy adag steak az édeskés-fanyar saláta tetején – így lesz szuper izgalmas vacsora a legegyszerűbb alapanyagokból.

2021. június21., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Mustra